Jæren Energi får tilsagn om støtte på 352 millioner kroner til. Vindparken er lokalisert i Time og Hå kommuner i Rogaland. Vindkraftanlegget har en beregnet årsproduksjon på 228 GWh elektrisitet fra 2011.

Kvalheim Kraft får tilsagn om støtte på 93 millioner kroner til utvidelsen av Mehuken vindpark trinn 2. Mehuken vindpark er lokalisert i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane. Mehuken trinn 2 er en utvidelse av det allerede eksisterende vindkraftanlegget i kommunen. Samlet produksjon for Mehuken trinn 1 og 2 vil være om lag 65 GWh elektrisitet fra 2011.

Målet om utbygging av 3 TWh vindkraft er en god start på en norsk vindkraftsatsing. Norge har per i dag 1,1 TWh vindkraft. Med denne tildelingen vil dette øke til 1,368 TWh. Enovas vindkraftprogram vil bli utlyst også i 2009 og 2010 slik at målet kan nås.

– Enova skal bidra til å utvikle det norske vindkraftmarkedet ved å kontraktfeste utbygging av 3 TWh vindkraft innen 2010. Samtidig som dette er en god start går den norske vindkraftsatsningen inn i en avgjørende fase de kommende årene. Det er begrenset rom for videre støtte til vindkraft innenfor Enovas økonomiske ramme etter 2010. Enova mener derfor at det haster med å avklare hvilke rammebetingelser som skal gjelde for norsk vindkraft etter 2010, sier Nakstad.

Kommentar eller mer informasjon, skriv til journalist  Per Henriksen