Arrangørene av Energy Camp samler Norges fremste eksperter og beslutningstakere på fagområdet i en 48 timers tankesmie. Oppgaven er å utvikle de åtte prosjektene som kan gi størst og raskest klimaeffekt innen 2020. Etter endt arbeidsøkt overrekkes prosjektene til Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, sammen med råd om hvordan det kan legges til rette for at tiltakene kan virkeliggjøres. Konseptet rundt en slik camp er utviklet i Danmark, og har vært gjennomført der med stort hell i flere år. Det blir imidlertid første gang det gjennomføres i Norge og det er knyttet store forventninger til det. 

 

Står overfor store utfordringer

- Det norske energimarkedet står overfor store og spennende utfordringer. Enova ønsker sammen med EBL å være en er tilrettelegger for industri-aktørene for en kreativ samling rundt et utvalg viktige nasjonale utfordringer, sier administrerende direktør, Nils Kristian Nakstad, i Enova SF.

- Resultatene vil også være nyttige for Enova i form av nye konkrete løsningsforslag og innspill fra bransjen. Dette kan vi bruke i vårt videre arbeid for å nå de mål Enova har, avslutter Nakstad.

 

Campen arrangeres 27.-29. januar 2009.

Les mer om campen på enovas hjemmesider: 

http://www.gronnboks.no/