Rørleggermester Carsten Skottner Engh har overtatt bedriften etter sin far Petter Engh som startet virksomheten sammen med en kollega for drøyt 38 år siden. Carsten er daglig leder og en engasjert bransjemann med formannsverv i

NRL Telemark og stort engasjement blant annet i kampanjen ”skikkelig rørlegger”.Han leder en solid og veldrevet bedrift, og ser nå lys i tunellen etter noen magre år for rørleggere i Grenlandsområdet.
 
– Vi fikk en sein finanskrise, men oppturen starter nå, forteller Carsten Skottner Engh. Han ser en positiv markedsutvikling i Telemark generelt, og til tross for nedgangstider har de unngått store konkurser blant rørleggerbedrifter i området.

– Vi har hatt fokus på å beholde arbeidskraften også i dårlige tider, sier han.

Eneste med butikk
Antall rørleggerbedrifter i Grenlandsområdet er relativt stabilt, men rørleggerbutikkene har blitt borte etter hvert.
– Vi er eneste rørlegger med butikk i Porsgrunn nå, forteller Carsten Skottner Engh. Han tror den mixen de har satset på er årsaken til at butikken kan forsvares.
 
– Vi har egen hytteavdeling blant annet, og kombinasjonen utstilling av produkter og montering av fagmann gir resultater, sier han.

Porsgrunn Rørleggerforretning er medlem av Varme & Bad-kjeden, og har vært med der siden starten på 80-tallet. De var en av fire pilotbutikker da kjeden var under utvikling, og er i dag fornøyd med sin kjedetilknytning.

– Øystein Kjellsen løftet Varme & Bad skikkelig, konstaterer Carsten S. Engh.

Bedriften har i dag 30 ansatte med ulike avdelinger - service, våtrom/butikk, hus og eneboliger, varme- og energiavdeling med varmepumper, solfangere, gulvvarme og energiprodukter, samt egen prosjektavdeling.

– Vi påtar oss prosjekter i størrelsesorden opp til 20 millioner kroner, forteller Carsten S. Engh.

Bedriften er også opptatt av å sikre fremtiden, og har til enhver tid 4-5 lærlinger på kontrakt.

NRL-mann
Carsten Skottner Engh er en engasjert bransjemann og formann i NRL avdeling Telemark. Han legger ned mye tid i bransjerelatert arbeid og det gir resultater. I Telemark er cirka 90 prosent av alle rørleggerbedrifter medlem av NRL og det er stor aktivitet.

– Vi har en god utvikling og solide medlemsbedrifter med ryddige ansvars- og arbeidsforhold, forteller han og anser rørleggerbransjen som en ryddig bransje i Telemark.

I tillegg til satsing på vannskadebegrensning, satser NRL Telemark på lærlinger. Carsten Skottner Engh har sterke meninger om opplæringssystemet i rørleggerbransjen.
 
– Vi har stor ”dropout” av elever på grunn av feil opplæring, konstaterer han.
– Det er for mye teori. De mest skoleflinke holder ut, men vi går glipp av mange gode praktikere og potensielle dyktige fagfolk på grunn av dette, avslutter Carsten Skottner Engh.