Det er firmaet Duri Fagprofil AS i Oslo som har fått godkjent produktet som heter Bac Safety.
- Produktet har blitt meget godt mottatt av håndverkere og prosjektledere på de prosjekter som vi har levert til så langt, opplyser produktansvarlig våtrom hos Duri Fagprofil AS, Kjetil Buene til www.vvs-forum.no.

Duri Fagprofil fikk godkjenningen av SINTEF 12. desember i fjor og følgelig har produktet kun vært i markedet en kort tid og det er ikke gjort noen spesiell markedsføringsoffensiv til nå.

Saken fortsetter under bildet:



To typer
- Distribusjonen til VVS-bransjen skjer i dag via Heidenreich, sier Kjetil Buene.
Bac Safety har to typer toalettmoduler – en for tørre og en for våte rom. Kassen blir levert med mansjetter til tetting av vare og avløpsrør, monteringslim til tetting av skruehull og montering av mansjetter samt skruer med festeskiver til montering av kassen.

- Det er mulig å få en demonrasjon i våre lokaler på Alnabru eller vi reiser gjerne ut til potensielle kunder, sier Buene.

Bac våtromsplater
Bac Safety er produsert av Bac Pro våtromsplater i 20 mm. tykkelse på sidene, topp og bunn og 6 mm. tykkelse i bak kant, slik at den krever mindre tykkelse i veggkonstruksjonen. Modulen er påført tettesjikt innvendig samt at den har montert et oppsamlingskar i bunnen, som skal fange opp lekkasjevann fra sisternen.

- Vårt produkt er utviklet og produsert for å tilfredsstille kravene til TEK 10 til montering av vegghengte toalettsisterner inn i veggkonstruksjoner og vi er altså den eneste som har en SINTEF-godkjenning av et slikt produkt, understreker produktansvarlig våtrom hos Duri Fagprofil AS, Kjetil Buene.



Plasser modulen i veggkonstruksjonen, i forkant jevnt med stenderne, påfør skruene litt monteringslim og skru modulen fast med 8 stk skruer jevnt fordelt på sidene (sørg for at den blir plassert med polymer-forsterkingen og fallplaten ned).