Energieffektivisering drukner ofte i debatten om ulike tiltak for å redusere klimagassutslippene. Formålet med Lavenergikonferansen er å sette energieffektivisering som et viktig klimavirkemiddel på dagsorden.

Energieffektivisering er av FNs klimapanel og Det internasjonale energibyrået ansett som et av de raskeste og mest kostnadseffektive tiltakene for å redusere klimagassutslippene. Likevel gjøres det altfor lite på dette området. Mange land ligger foran Norge, er vi blitt en sinke?

Internasjonale foredragsholdere
Lavenergikonferansen har et bredt program. Tidligere olje- og energiminister Åslaug Haga holder åpningsforedraget ”Norge som energi- og miljønasjon”. Nigel Jollands fra Det internasjonale energibyrået setter energieffektivisering i et globalt perspektiv. Søren Rise fra Tekniq i Danmark kommer for å fortelle om danskenes energispareforlik som har vært en suksess.

På konferansen vil man blant annet lære om de konkrete energieffektive løsningene, hvordan få fart på markedsføringen av energivennlige bygg og teknologier. Et annet tema er hva som kan gjøres i industrien og hvordan EUs direktiver og ulike virkemidler kan innvirke på å få utløst potensialet. Konferansen avsluttes med en debatt der ledende energipolitikere deltar. Her blir det temperatur.

Lavenergiprogrammet vii løfte klimadebatten før valget og København-forhandlingene. Konferansen skal bidra til å løfte debatten i forkant av stortingsvalget og klimaforhandlingen i København høsten 2009.

Konferansen skal være på Radisson SAS Royal Garden Hotel i Trondheim 14.-15. mai 2009.

Mer informasjon om konferansen og påmelding: www.lavenergikonferansen.no