Vinner ble den danske kommunen Albertslund for sitt konsept rundt rehabilitering av boliger. Det var den finske statsministeren, Jyrki Katainen, som sto for overrekkelsen.

Drammen ble spesielt trukket fram som ”Runner up” for sitt bidrag, det nye miljøvennlige bygget Marienlyst skole, Norges første skole med passivhusstandard. Skolen er tilknyttet et miljøvennlig nærvarmenett som sørger for energiutveksling med Drammensbadet og fotball- og skøytebaner på Marienlyst-området. Det for denne energiløsningen Drammen kommune fikk andrepremie.

Nordisk råds prisutdeling har som mål å stimulere kommunene i Norden til å prioritere grønn vekst, og rådet har en visjon om at Norden skal bli ledende i verden på dette området.

44 nordiske kommuner hadde sendt inn søknad med beskrivelse av energiprosjekter til Nordisk råds konkurranse om å bli ”nordisk energikommune”. I mars i år ble 14 av de 44 kommunene nominert. Drammen var én av to nominerte kommuner fra Norge.

Kommunene ble nominert på bakgrunn av prosjekter som har eller vil få en vesentlig og bæredyktig effekt i kommunen. Prosjektene skulle også inneholde nytenkende og innovative elementer som er aktuelle i nordisk sammenheng, og som kan være en inspirasjon til andre kommuner i Norden. Alle prosjektene vil bli samlet i en felles nordisk idékatalog for bæredyktige energiløsninger.

Les mer om de 14 nominerte kommunenes prosjekter her.

Kilde: Drammen kommune