- Det er gledelig at Regjeringen utvider grunnfondet, og vi imøteser nødvendige endringer i Enovas programområder som kan utløse det betydelige potensialet for energieffektivisering i offentlige og private bygg. Forhåpentligvis vil slike endringer konkretiseres i den bebudede handlingsplanen for energieffektivisering i bygg som ligger i den nye regjeringserklæringen.

Vi synes imidlertid det er underlig at det ikke innføres skattefradrag for dokumenterte arbeidskostnader knyttet til tiltak for å effektivisere energibruken i private husholdninger og borettslag. (Det såkalte ROT-fradraget; rehabilitering, ombygging og tilbygg). Norsk Teknologi foreslo dette allerede før behandlingen av Statsbudsjettet for 2009. Både Bellona, NITO og Norges Naturvernforbund har støttet forslaget som er et viktig og målrettet klimatiltak. Det vil dessuten styrke sysselsettingen og redusere det økte omfanget av svart arbeid som følge av økt arbeidsledighet i byggebransjen.

Det er skuffende at lærlingetilskuddet ikke foreslås økt i forhold til 2009. En økning, slik Norsk Teknologi har foreslått, ville ha stimulert til økt inntak av lærlinger. Vi er imidlertid godt fornøyd med at permitteringsregelverket fra 2009 videreføres. Dette er et viktig bidrag til at bedriftene får anledning til å beholde verdifull kompetanse også i vanskelige perioder, avslutter Jostein Skree.

Norsk Teknologi er en landsforening i NHO og har ca 1550 medlemsbedrifter med ca 32 800 ansatte og har en samlet omsetning på ca 30 milliarder kroner.

Kilde:Norsk Teknologi