Verden står overfor klimautfordringer som gjør at myndighetene vil satse storstilt på økt produksjon av fornybar energi. Årets EnergiRikekonferanse stiller spørsmålet: Hva må tilrettelegges og hvilke rammevilkår må på plass for at Norge og norsk industri skal kunne utnytte denne gylne muligheten? Konferansen går av stabelen 11.-12. august på Rica Maritim Hotel i Haugesund.

Fornybar marin energi og offshore vindkraft står sentralt i arbeidet med å øke våre fornybare energiressurser, men hva er produksjonspotensiale og hvilke særegne barrierer møter vi når denne energien skal nyttiggjøres?

EnergiRike er samarbeidet mellom aktører i energi- og prosessindustrien og den petromaritime industrien på Vestlandet. Interessefellesskapet arbeider for å forankre en allmenn forståelse for den betydning energibruk og energitilgang har for verdiskaping, miljø, sysselsetting, distriktsutvikling og vekst.

Bak EnergiRike står: StatoilHydro Kårstø, Naturkraft, Gassco, BKK, Lyse, Wärtsilä Norway, Hydro Aluminium Karmøy, Aibel, Statkraft region Vest-Norge, Eramet Norway, Elkem Saudefaldene, Gasnor, Sør-Norge Aluminium Husnes, Sunnhordland Kraftlag, Tinfos Titan & Iron, Boliden Odda, Tyssefaldene Tyssedal, Knutsen OAS Shipping, Eidesvik Offshore, Haugaland Kraft, Hatteland Group. Støttemedlemmer:
Industri Energi, Norsk Industri, Energibedriftenes landsforening, Tekna, NITO, NVIM

Med siktet innstilt på ledersjiktet, setter årets Automatiseringsarena fokus på energireduksjon i industrien og næringsbygg.

Arenaen innledes med en felles sesjon, hvor ”kanoner” fra Bellona, Enova, LO og Nemko står på felles talerstol.

- Vi ønsker oss beslutningstakere på Automatiseringsarenaen 2009, sier Arne Eggen i Norsk Teknologi.

Årets samling er på hotell SAS Plaza i Oslo onsdag 23. september. Arrangøren, Elektroforum har nedsatt to programkomiteer, en for hver parallellsesjon, industri og næringsbygg.

- Foruten presentasjon av erfaringer og løsninger, synes vi det er viktig å samle nøkkelpersoner fra ulike, men allikevel relaterte, bransjer. For det er utvilsomt tekniske synergieffekter.

Eggen har lang fartstid i automatiseringsbransjen og er opptatt av gamle ”synder”.

- Det er selvsagt et overordnet mål at samlingen skal stimulere til økt bruk av automatiseringsteknologi, avslutter han.

Se EnergiRikekonferansen