Elektro AS eier allerede rørleggerbedriften Nilsson med virksomhet i Bodø og Mo i Rana. Oppkjøpet styrker konsernet ytterligere innenfor VVS-bransjen.

- Vi ønsker å styrke vår satsing mot Vesterålen og oppkjøpet av HARAS er derfor viktig for oss, sier Ivar Jørgensen administrerende direktør i Elektro AS.

- Som Nord-Norges største elektro- og VVS-entreprenør er Vesterålen et viktig område å være tilstede i. HARAS er Lofoten og Vesterålens største rørleggerbedrift og vi er glade for at den nå blir en del av Elektro/Nilsson-gruppen. HARAS har i tillegg levert meget gode resultater de senere år, og har dyktige og kvalifiserte medarbeidere, forsetter Jørgensen.

- Vi ønsket å ha en større aktør med på laget og syntes det var naturlig å ta kontakt med en nordnorsk aktør som Elektro AS for å høre om de kunne være interessert, sier Harry Andersen, som er gründer og tidligere styreleder av HARAS.

- Når vi nå slipper inn Elektro AS på eiersiden er det for å stå bedre rustet for fremtiden. Etter vår oppfatning vil et samarbeid med de øvrige Nilsson-selskapene gi oss større muligheter, sier Andersen som fortsatt vil være ansatt i selskapet.

Elektro AS vil etter oppkjøpet eie 60 prosent av aksjene i HARAS som blir et nytt datterselskap i Elektro-konsernet. De øvrige 40 prosent av aksjene er eid av fire ansatte i ledende posisjoner.

HARAS (Harry Andersen Rørleggerforretning AS) ble etablert i 1963 og er en rørleggerbedrift med virksomhet på Andenes og Sortland. Selskapet omsatte i 2009 for 24 millioner kroner og sysselsetter 22 ansatte.

HARAS er Lofoten og Vesterålens største rørleggerbedrift og jobber innenfor store totalprosjekter men også tradisjonelle installasjoner for bedrifter og privathusholdning.

Selskapet er for tiden involvert i flere store prosjekter og forventer en omsetning på rundt 33 millioner i 2010.

Elektro AS eier 60 prosent av selskapet, de øvrige 40 prosent eies av 4 ansatte i ledende posisjoner (John Halle Andersen 10 prosent, Kato Lidahl 10 prosent, Trond Baraa 10 prosent og Per-Ivar Karlsen 10 prosent).

Selskapets nye styre vil bli ledet av styreleder Ivar Jørgensen (administrerende direktør Elektro AS), Frode Enoksen (økonomidirektør Elektro AS), John Halle Andersen (økonomiansvarlig HARAS), og Trond Baraa (avdelingsleder HARAS Andenes).