"Det er en sensasjon at byggevareprodusenter, håndverksbedrifter, entreprenører og rådgivere har blitt enige med eiendomsbransjen om et felles språk for miljøkvaliteter ved et bygg", skriver Norsk Eiendom på sin hjemmeside. Norsk Eiendom er bransjeforeningen for ledende eiendomsaktører.

REEAM NOR er Norges første prosjekterings-, revisjons- og graderingsmetode på bygningsnivå. BREEAM NOR er en norsk tilpasning av BREEAM.

Dette beskrives som Norges første og verdens ledende prosjekterings- og revisjonsverktøy for bærekraftige bygninger.

"Et slikt arbeid er sjeldsettende i norsk sammenheng. Aldri før har så mange satt seg sammen for å bli enige om så mye knyttet til planlegging, bygging og drifting av eiendom. Så fikk vi da også rørende ros fra de britiske rettighetshaverne da BreeamNOR ble lansert hos Dark arkitekter for noen dager siden," heter det.

Breeam NOR er sertifiseringssystem for objektiv miljøsertifisering av bygg. Systemet integrerer alle norske rammebetingelser som f.eks energimerke og norske lover og forskrifter.

Samtidig er det norske systemet kompatibelt med internasjonale standarder slik at et bygg som har fått karakteren ”Breeam Very Good” ,har den samme miljøstandarden enten bygget ligger på Røros, Bergen, Oslo eller London.

"Når vi i tillegg vet at Breeam i sin struktur og tenkning ikke er løsningsbeskrivende, men resultatkrevende, vil aktører som planlegger et bygg som ønskes med en god Breeam-standard måtte drive betydelig grad av innovasjon. Dermed har bygg og eiendomsbransjen i tillegg til å få et godt klassifiseringsverktøy, også fått et verktøy som fremmer innovasjon både når det gjelder produkter og når det gjelder prosesser", skriver Norsk Eiendom.

Eiendomsbransjen tok initiativet for to år siden. I dag er det grunn til å være fornøyd med innsatsen og resultatet, avsluttes artikkelen.

GI DIN KOMMENTAR HER: