Ifølge Dornbracht-sjefen for det nordiske markedet, Tor Tegnander er dette et intelligent system som forbinder komponentene på badet med hverandre og gjør bruken enklere, mer komfortabel og individualisert: Det er fremtiden innen bad- og kjøkkenkultur.

- Verden har endret seg. Det er ikke kun den voldsomme digitale forandringen som spiller en rolle men også megatrenden Healthness påvirker våre liv, påpeker Tegnader ovenfor VVSforum.

Han stiller spørsmålet om hvordan skal produkter og systemer så være formet for å støtte våre liv optimalt?

-Den konstante søken etter svar resulterer nå hos Dornbracht i et system som tar opp individuelle behov og overfører visjonær teknologi til badeværelset og kjøkkenet ved hjelp av Smart Water.

-Smart Water står for visjonen om å utnytte digitaliseringens utallige muligheter og sjanser til bruk i baderom og kjøkken - og å fremme dem ytterligere. Grunnlaget for dette er de Smart Tools som Dornbracht har utviklet, og som definerer komfort, sikkerhet og opplevelse i baderom og kjøkken, sier Tor tegnander.

Han forklarer at to induksjonsregulatorer styrer med et enkelt grep presis temperatur og vannmengde; via den lettleselige displaykontakten kan praktiske forhåndsinnstillinger og nyttige funksjoner gjenetableres til bruk i hverdagen. Også komplekse koreografier (4 dusjer, 3 forskjellige dufter og lysterapi) fra regndusjen Sensory Sky, som kommer på markedet i løpet av høsten kan reguleres ved hjelp av Smart Tools.

-Spesielt den desentraliserte plasseringen av betjeningselementene er enestående og øker komforten: Aktivering og vannuttrenging kan for første gang installeres adskilt fra hverandre. Sammen med det universelle formspråket, som kan settes inn i alle design og serier, er maksimal mangfoldighet i designet og individuelle, arkitektoniske volumetriske løsninger garantert.

-Dermed er betjeningen av Smart Tools veldig enkel: Ingen kompliserte menyer men derimot en intuitiv, forståelig anvendelseslogikk – helt i tråd med Smart Water-budskapet "Hot, cold, click". Hard- og software utvikles av Dornbracht i egen regi. På den måten kan produsenten også i fremtiden stille software-oppdateringer og hardware-oppgraderinger til rådighet for markedet.

-Badet blir digitalt, erklærer Andreas Dornbracht, en av eierne av selskapet.

- Smart Tools er allerede i dag grunnlaget for morgendagens baderom og kjøkken. Dermed markerer Smart Water først starten på en ny, digital fremtid. Som innovatør og banebryter i bransjen vil Dornbracht drive denne utvikling videre frem og sette nye mål for produkt- og systemløsninger i baderom og kjøkken. En ny æra innenfor baderoms- og kjøkkenarkitektur har begynt, erklærer han.

Disse nye, spesialiserte armaturene er laget etter en idé og designet av det kjente tyske Sieger Design, Square one og Meiré und Meiré.
Dornbracht slipper denne serien ut på markedet i september dette året.

Dornbracht deltok på det som sies å være verdens største VVS-messe, nemlig ISH 2013 i Frankfurt. Der opplevde Tegnader følgende:

- Det var en veldig interesse for vår nye teknologi. Dette fordi den er så fleksibel og kan benyttes fra Sensory Sky til et enkelt servantarmatur. Vi viste Smart Tool sammen med vårt nye fotbad, badekar, standard dusjløsninger med hodedusj og hånddusj og til kjøkken. På kjøkkenet lukker man ventilen i vasken, måler opp vann fra 1 desiliter og opp til 10 liter og ser nøyaktig temperatur på vannet som kommer ut., forteller Tegnander.

- For hotelleiere så kan man enkelt få sin egen logo på displayet når dusjen er i standby, og siden vi snakker om software, så kan vannmengde settes ut i fra kundens ønske. Her er det mange penger å spare. Det viktigste er at Dornbracht bekrefter at vi er de ledende innenfor vår bransje og at vi følger de megatrends som er i markedet som individualisering, helse, bæredyktighet og digitalisering.

- Så ja, vann kan bli smart, avslutter Tor Tegnander ovenfor VVSforum.