– Vi skal være ærlige å si at 2016 var et veldig godt år, men vi er mer forsiktige med budsjettet for inneværende år. Samtidig er det svært gledelig å registrere at antallet forespørsler og utsendte tilbud og anbud er bedre enn noen gang. Det er inspirerende å lede en så engasjert og dyktig stab. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Skal tjene penger
Daglig leder hos rørbedriften Asbjørn Nordsveen AS, Arild Johansen (42), er et eneste stort smil der han sitter tilbakelent på kontorstolen. Etter at brumunddølen ble ansatt som daglig leder hos Bademiljø-bedriften sommeren 2014 har pilen gått én vei; rett opp!
Hør bare: Fra 2013 til 2016 doblet bedriften omsetningen fra 32 mill. kr til over 60 mill. Og som ikke det er nok: De tjener penger.

– Alle ansatte har gjort en kjempejobb, og det er viktig at vi ser resultater av det gode arbeidet som blir lagt ned i bedriften. Vi er en salgsbedrift og skal og må tjene penger, sier han til VVSForum.

Asbjørn Nordsveen har vært en solid bauta i lokalsamfunnet i 52 år, og drives i dag av tredje generasjon. De har i dag 30 ansatte.

Mange tiltak
42-åringen hadde ingen kjennskap til rørbransjen før han tiltrådte og kom fra lederstilling i det tyske konsernet, Festo AG, innen industriell automasjon.

– Vi analyserte en god del og fant ut at mye var bra, men at det var nødvendig å gjøre noen grep og sette ting mer i system. Alle fikk mer dedikerte roller, og vi har tilegnet oss mer kompetanse innen fagfeltene vi skal levere. Vi fikk også på plass en helhetlig femårig markedsplan, og en «rendyrket» prosjektingeniør som er utdannet fra NTNU. Tidligere kjøpte vi prosjekteringstjenester eksternt, men nå har vi kompetansen i eget hus. Som ikke det var nok fikk vi inn en tømrer. Vi har vært tro mot tankene og visjonene siden vi innførte dette. Vi tilbyr bredde i våre tjenester mot markedet, forteller han.

– Fokus på felles mål og kostnadsbilde gjør at alle er blitt mer effektive og det virker som om folk trives. Jeg er veldig glad for at vi har proaktive eiere som vil noe. Det vil skje flere spennende ting i Asbjørn Nordsveen i tiden som kommer, smiler Arild Johansen.