- Vi er veldig godt fornøyd med å komme på syvende plass på gasellelisten for 2008 i Hedmark fylke. Dette gir mersmak og er en bekreftelse på at vi gjør ting riktig, sier Bård Bratlie, daglig leder i Varmetema AS i Stange.

- Varmetema har hatt en sterk vekst i omsetning de siste årene, sier han.

- Det som skiller våre produkter fra konkurrentenes er at vi gjør noe av jobben for rørleggeren. Vi har et produksjonsapparat som produserer prefabrikerte sentraler for vannbåren varme som enkelt monteres hos kunden. Vi kan si at vi har innført "Plugg and Play" i VVS bransjen med våre prefabrikerte sentraler vesentlig for villa, småhus og leiligheter, sier Bratlie.

Han har tro på at i et marked hvor konkurransen øker er det de beste løsningene som vinner.

- Vi får utelukkende positive tilbakemeldinger på våre produkter fra rørleggere.

I Varmetema er det to ingeniører og en sivilingeniør som har stått bak utviklingen av produkter og produksjonsapparat, og i dag er det totalt syv ansatte.

- Vi mener, og har dokumentert, at slik montering går mye raskere og tryggere i et industrilokale enn ute på en byggeplass, sier Bratlie og viser til at det ikke er noen andre bedrifter i landet som produserer tilsvarende varmesentraler.

Selskapet hadde i 2006 driftsinntekter på vel fire millioner kroner og i 2007 nær 6, 3 millioner. Så langt er all innsats gått til forskning og produktutvikling, mens det fremover vil bli økt fokus på salg og markedsføring.

Som daglig leder har Bård Bratlie en lønn på 340 00 i året og eier 30 prosent av bedriften. Styrelederen Atle Myhrer eier også 30 prosent, men tar ikke ut én krone i honorar for sitt verv. Håvard Bratlie som først skapte ideen som er blitt suksessprodukter fra Stange har 40 prosent eierandel i selskapet.

Se Varmetema.no

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen