Norges havområder gjør oss spesielt attraktive som produsent og leverandør av fornybar kraft. Samtidig er vår erfaring med vannkraftutbygging og tiårene med petroleumsvirksomhet et enestående utgangspunkt for norsk industri til å omstille seg mot fornybarsamfunnet. Det var Norsk Industri og WWF-Norge som sammen arrangerte seminaret "Klimavennlig miljøframtid" 22. september i Oslo. Bakgrunnen er en felles utålmodighet over at lite skjer innen fornybar energi i Norge. Over 120 interesserte personer fra ulike deler av samfunns- og næringsliv deltok, skriver Norskindustri.no.

- Det er ingen vei utenom lavutslippssamfunnet og Norge har naturgitte forutsetninger for å utvikle fornybar kraft og bærekraftige industriprodukter. Norske løsninger må dessuten møte globale behov – norske politikeres handlinger har eksempelets makt i klimautfordringene, sa generalsekretær Rasmus Hansson i WWF Norge i sitt innlegg på seminaret.

På seminaret ble Sintefs rapport ”Vindkraft offshore og industrielle muligheter” lagt fram og drøftet. Målet med den er å øke kunnskapen om markedspotensial og industrielle muligheter ved å bygge opp en næringsklynge for offshore vindkraft i Norge, gitt at dette blir et betydelig vekstområde internasjonalt. Sintefs resultater vil kunne danne grunnlag for å gi anbefalinger om hvilke virkemidler som kan støtte opp under oppbyggingen av en slik offshore vindklynge i Norge.

Les hele artikkelen på Norskindustri.no