Nå foreligger oversikten for 2010 – Energiforbruk i Statsbyggs bygninger.

Dette er en rapport på 100 sider med tabeller, grafer og diagram fordelt på eiendommer, eiendomstype og region.

I rapporten påpekes det at energiledelse er et viktig virkemiddel for å oppnå Statsbyggs energimål.

Energiregistreringene skal sikre kontinuerlig kontroll med energiforbruket og at eiendommene drives energieffektivt.

Som miljøsertifisert bedrift med krav om fortløpende forbedringer legger Statsbygg stor vekt på kompetanseheving og erfaringsutveksling, blant annet gjennom kurs. De siste 3 årene er det gjennomført over 30 kurs, bare innen området energioppfølging.

Statsbygg gjennomførte i fjor ENØK-tiltak for 9 millioner kroner, men rapporten påpeker at økning i IKT-installasjoner fører til økt energiforbruk.

Energileiing er eit viktig verkemiddel for å oppnå energimåla til Statsbygg. Systematisk registrering og oppfølging av energiforbruket på eigedommane og utgiving av årleg energirapport har gått føre seg i over 30 år og er eit viktig verktøy i energileiingsarbeidet.

290 av Statsbyggs forvaltningseiendommer er med i energirapporten. Av disse er 218 tatt med i statistiske grunnlaget. De eiendommene som ikke er med i statistikken har manglende opplysninger, åpenbare feilregistreringer eller unormal energiforbruk på grunn av spesielle forhold.

Det gjennomsnittelige graddagskorrigerte energiforbruket for Statsbyggs forvaltningseiendommer i 2010 er 205 kWh/m2. Når energiforbruket i tillegg justeres til normert driftstid, blir resultatet 201 kWh/m2.

De vanligste energikildene i Statsbygg eiendommer er er elektrisitet og fjernvarme. El-kjeler, olje og gass blir i liten grad brukt, og varmepumper utgjør kun 0,5 prosent av energproduksjonen. Bioenergi glimrer med sitt fravær.

Les hele energirapporten (pdf 7 MB)