I kredittmarkedet er både tilgang og pris i sterk bedring, og markedsrenten er lav. Men ”røverkjøpene” og tvangssalgene kom ikke, sier banksjef Olav T. Løvstad i DnB NOR til NeNyheter, og fortsetter:

- Vår konklusjon er den samme som vi har sagt hele tiden: DnB NOR har både evne og vilje til vekst i næringseiendom innenfor den forretnings- og kredittstrategien som har ligget fast over lang tid. Punktene ovenfor tilsier at vi får en flat, til svakt økende volumutvikling i næringseiendomsmarkedet fremover.

Transaksjonsmarkedet for næringseiendom har vært svakt det seneste året. Olav T. Løvstad mener den viktigste årsaken til det, har vært forventingsgap mellom kjøper og selger, de er rett og slett ikke blitt enige om pris.

Olav T. Løvstad understeker også at de nå ser veldig godt større prisforskjeller mellom de beste, og de nest beste eiendommene og prosjektene.

Tar man hensyn til eiendomsutvikling i tillegg, er de samlede utlånene til eiendomssektoren hittil i år ned ca 3,7 prosent, fra 196 milliarder kroner til 189 milliarder.

- Det er meget stor grad av stabilitet i utlånsvolumet. Eiendom utgjør 16,7 prosent av samlede utlån. Dette ligger svært stabilt kvartal for kvartal og følger bankens samlede utvikling. Slik har det vært gjennom de seneste årene, sier Olav T. Løvstad.

Les mer på ne.no