Olje- og energidepartementet har avslått klagene fra Norsk Teknologi og Moss Energi AS i forbindelse med bygging og drift av et fjernvarmeanlegg nordøst i Moss.

- Utbygging av dette fjernvarmeanlegget er et godt bidrag til å oppfylle regjeringens målsetning om å øke bruken av vannbåren varme basert på fornybare energikilder, sier politisk rådgiver Jarand Felland.

- Samtidig har vi her å gjøre med et lokalt ”vinn-vinn-prosjekt” som kan være med på å løse et lokalt avfallsproblem i tillegg til at varmen fra avfallsdeponiet utnyttes.

Mosseporten Miljøenergi AS fikk konsesjon for fjernvarmeanlegget i november 2008, men NVEs vedtak ble påklaget til Olje- og energidepartementet.

Olje- og energidepartementet har kommet til at NVEs behandling og vedtak er i tråd med energilovens krav. Fjernvarmeprosjektet er sammenlignet med annen varmeforsyning og blitt vurdert opp mot alternativer for å fremskaffe ny energi. Dokumentasjon av kundegrunnlaget anses tilstrekkelig godtgjort.

Konsesjonsmyndighetene mener at Mosseporten Miljøenergi AS benytter ressursene mest optimalt i form av overskuddsenergi fra lokale bedrifter.

Varmesentralenes plassering i fjernvarmesystemet er gunstig. Bruk av deponigass er vektlagt når det gjelder prosjektets miljøvirkninger. Det er ingen rettslige eller faktiske feil i denne fjernvarmesaken som gjør at vedtaket må oppheves.

Innenfor konsesjonsområdet er det beregnet et kundegrunnlag på vel 79 GWh varmeleveranser pr år frem mot år 2020.