Guro Hauge (bildet til høyre) ble overrasket da hun oppdaget at ikke hadde funnet plass til Lavenergiprogrammet i sitt forslag til statsbudsjett.

Nå håper hun på fem millioner kroner i budsjettprosessen i Stortinget.

Selv på Regjeringens hjemmeside står det tydelig at midler skal settes av til Lavenergiprogrammet.

Sitat fra Regjeringen: ”Byggenæringens landsforening, Arkitektbedriftene i Norge, Statsbygg, Enova, Statens bygningstekniske etat, Husbanken og Norges vassdrags- og energidirektorat samarbeidet om lavenergiprogrammet for bygg og anlegg.  Programmet skal bidra til energieffektivisering og miljøvennlig energiomlegging i bygg og anlegg.

Partene i klimaforliket er enige om at programmet skal trappes opp. Det skal settes av midler til kompetanseoppbygging i næringen, gjennomføring av forbildeprosjekter og forskning og utvikling på mer energi- og miljøvennlige byggevarer og byggeløsninger.”

– Det er en stor jobb å gjøre i byggenæringen for å heve kompetansen på energieffektivisering og energiomlegging. Derfor velger vi å tro at det er snakk om en forglemmelse fra regjeringen da det ikke ble funnet plass for lavenergiprogrammet i regjeringens forlag til statsbudsjett, sier en oppgitt Guro Hauge.

- Samarbeidet er svært viktig for våre medlemsbedrifter og for å sette hele næringen i stand til å redusere energibruken i bygg, sa adm. direktør Sverre A. Larssen i BNL ved lansering av Lavenergiprogrammet for bygg og anlegg 7. september i høst.

Adm. Dir. Harald Eriksen i Arkitektbedriftene sa samtid at han håpet på midler til flere forbilledprosjekter, mer innovasjon på tekniske løsninger, i det hele tatt et løft for bransjen i alle ledd, fra arkitekten på toppen til håndverkerne, forvalterne og eierne.

– Vårt mål er å nå så mange aktører i byggenæringen som mulig, både organiserte- og uorganiserte bedrifter. Disse ønsker vi å tilby kurs samt opplæringsmateriell som er under utarbeidelse av Sintef Byggforsk. Disse aktivitetene skulle vi starte på nyåret, opplyser Hauge.

Link til Regjeringen: Olje- og energidepartentet og Kommunal- og energidepartementet