”De neste årene blir uhyre viktige for energibransjen. Hele Europa gjennomgår et klima- og energipolitisk hamskifte, og Norge står i en særstilling med våre ressurser og muligheter”, sier Ulseth. ”Kraftbransjen vil spille en nøkkelrolle i fremtidens bærekraftige økonomi. Samtidig møter energiselskapene daglig små og store utfordringer som er en like selvfølgelig del av Energi Norges fokus som de store linjene i energipolitikken. Jeg gleder meg til å ta fatt ”, sier han.

”Vi er svært fornøyde med valget av Oluf Ulseth”, sier styreleder i Energi Norge, Sverre Devold. ”Styret har ved ansettelsen lagt vekt på kombinasjonen av solid kommersiell og politisk erfaring, samt den betydning en stadig mer internasjonal energi- og klimapolitikk har for våre medlemmer. Vi er trygge på at Ulseth vil gjøre en glimrende jobb for medlemsbedriftene”.

Oluf Ulseth er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han har siden 2006 vært europadirektør i Statkraft. Han har siden 2007 vært styremedlem i Agder Energi. Han har gjennom sin stilling i Statkraft vært medlem av Næringspolitisk Utvalg i Energi Norge, og vært sentralt plassert i den europeiske kraftbransjens interesseorganisasjon Eurelectric. Oluf Ulseth var i perioden 2001-2005 statssekretær i Olje- og energidepartementet og Nærings- og handelsdepartementet. Tidligere har Ulseth hatt flere lederstillinger i Storebrand ASA, der han blant annet var direktør med ansvar for strategi. Oluf Ulseth etterfølger Steinar Bysveen som tidligere i år gikk til en stilling som konserndirektør i Statkraft.

Ulseth tiltrer stillingen 1.januar 2011.