Konseptet er bygget på miljø. For hver flyreise og mil som kjøres i forbindelse med den grønne mil, betales en miljøkvote som gis til Røde Kors sitt prosjekt ”Vann for livet”.

Flere leverandører samarbeider
Ideen til konseptet ble klekket ut rett før sommeren av produktsjef Kari Setsaas og markedsjef Inger Nedrum i Heidenreich, samt Country Manager Kjetil Grønbakken i Ifø.
- Brainstormingen nærmest boblet over før sommeren da vi satte oss ned for å planlegge høstens aktiviteter og jeg er sikker på at man kunne høre oss over hele sentrallageret hos Heidenreich. Vi fikk landet flere baller og kan røpe at dette er et konsept det skal bygges videre på, sier Inger Nedrum.
- Vi ønsket i tillegg å få med oss Grohe. Det er ikke uvanlig at leverandører samarbeider på tvers, og vi i Heidenreich har tidligere hatt gode erfaringer med samarbeidsprosjekter mellom blant annet Oras og Porsgrund. Samarbeid er kostnadsbesparende og gir mer effektivitet i alle ledd.

Tittelen på touren er hentet fra filmen
Kari Setsaas forteller at det er mange som drar kjensel på "Den grønne mil". Det er kanskje ikke så rart, da det var tittelen på en amerikanske dramafilm fra 1999 hvor fangene ventet på sin "siste vandring" med Tom Hanks i hovedrollen. Ingen sammenlikning her for øvrig, men folk husker da i hvert fall tittelen på vår kampanje, poengterer hun.

Skal skape stemning
- Det skal bygges opp en hyggelig atmosfære i alle våre butikker rundt disse kampanjedagene. Alle ansatte vil ha på seg grønne mil -T-skjortene, og det bil bli konkurranser av ulike slag. Alle vil kunne ta med seg premier av ulike slag, med en grønn profil, selvsagt. Enkelte vil stikke av med litt større premier, svært attraktive premier. I tillegg skal dette i våre kunder et faglig innhold, sier Kari Setsaas avslutningsvis.

Touren startet på Tåsen i Oslo i går, og ruten videre er følgende:

Tåsen 04.sep
Haslevangen 05.sep
Skien 05.sep
Ryen 06.sep
Sandefjord 06.sep
Ski 07.sep
Stord 13.sep
Solheimsviken 12.sep
Svolvær 12.sep
Nyborg 11.sep
Bodø 14.sep
Kongsberg 17.sep
Drammen 18.sep
Skøyen 18.sep
Gjøvik 19.sep
Sarpsborg 19.sep
Godvik 14.sep
Hamar 20.sep
Alta 26.sep
Bærum/sandvika 21.sep
Haugesund 11.sep
Kristiansand 07.sep
Romerike/Kjeller 03.sep
Stavanger 10.sep
Stjørdal 20.sep
Fossegrenda 19.sep
Tunga -Trondheim 18.sep
Tromsø 10.sep
Verdal 21.sep