Overskriften er et sitat fra fire russepiker som gikk fra arbeidsplass til arbeidsplass med beundrende blikk, før de stoppet hos Norges deltaker, Tor Haugland. Det var der de sto da vi spurte dem om hva de mente om mesterskapet og fikk til svar: ”Åh, de er så kjekke”. De fire fagre unge damene kunne gjerne ha lagt til: ”og så flinke!”

Det var ikke bare russen som sørget for stemningen i Spikersuppa denne første hele konkurransedagen. Alle de tilstedeværende fra rørbransjen så ut til å hygge seg. For Ole Larmerud og andre som i lang tid har jobbet fra grytidlig om morgenen til langt på kveld med forberedelser, må det være deilig å kunne sette seg ned og se at alt går som det skal.

For alt var som det skal, fem håndverkere av toppklasse arbeidet konsentrert og effektivt. Kanskje var det et tegn på styrke at Tor Haugland virket upåvirket av situasjonen. Mens de andre virket litt preget av stundens alvor, smilte Tor Haugland både til fotografer og russepiker og så ut til å trives godt i rampelyset.
 


 


Hoveddommer i Nordisk mesterskap er Helge Andersen, Faglig leder i Opplæringskontoret for Rørleggerfaget – Oslo og omegn.


Pasi Tahkola fra Finland.


Arenaen i Spikersuppa. Konkurranseteltet til venstre, til høyre et reklametelt med produkter fra CTC Ferrofil AS, Geberit AS, Ostnor Norge AS (Mattsson/Mora) og Armaturjonsson AS.


Fire glade karer som kan slå fast at mesterskapet er kommet godt i gang. Fra venstre teknisk direktør Ole Larmerud i NRL, Tony Blom, Saauli Jaara og Siggurdur Geirsson, dommere fra henholdsvis Danmark, Finland og Island.



 

 

 

 

 

 

 

 



Annie T. Houmøller fra NRL i aksjon på Karl Johan.