- Selv under de rådende negative konjunkturer i byggebransjen har vi i årets første tertial fortsatt denne positive utviklingen og kan dokumentere en omsetningsvekst i forhold til samme periode i rekordåret 2008 på rundt 15 % ”, sier en fornøyd Nils Kverneland, daglig leder av det tyske datterselskapet.

- Langt større fokus og konkret etterspørsel etter buildingSMART og BIM-baserte verktøy er mye av årsaken til vår ekspansjon. Da våre DDS-CAD MEP løsninger i tillegg har integrerte beregningsprogrammer, produsentdatabaser og kobling til de aller fleste beskrivelse- og kalkulasjonsprogrammer på markedet, sier det seg selv at konkurransefortrinnene er mange og nytteverdien stor. De mange tusen kunder er spesielt tilfreds med at de alle får rådgiving, support og oppfølging direkte fra oss som leverandør, uten å måtte gå gjennom mellomledd. Stikkordene her er kvalitet, fleksibilitet og tilgjengelighet ” - sier Kverneland videre.

En viktig andel av DDS sine offensive markedsplaner er å videreutvikle kontaktnettet innenfor utdanning, bransjeorganisasjoner, industri, grossister og forskning. I tyskspråklig chapter av buildingSMART er DDS ikke bare aktiv medlem, men Kverneland sitter også i styret.

At DDS også ble invitert som partner i organisasjonen E-Check, som eneste IT-firma sammen med 25 industribedrifter som bl.a. ABB, Hager Tehalit, Jung, OBO, Siemens og Stiebel Eltron er en god dokumentasjon på den høye status som er oppnådd i et meget krevende og stort marked.

En videre viktig del av DDS sine markedsplaner er å være aktive deltagere på fagseminarer og messer. I årets 4 første måneder har DDS deltatt på regionalmesser i bl.a. Nürnberg, Stuttgart, München, Salzburg og Wien.

Årets høydepunkt var imidlertid messen ISH i Frankfurt medio mars. I tillegg til de tradisjonelle fagfelt innen VVS faget var det dette året en betydelig økt fokus fra de ca. 2.500 utstillerne mot energi- og klimateknikk, og ikke minst innen fornybar energi. Av de rundt 220.000 besøkende kom rundt 50.000 fra land utenfor Tyskland. På den rundt 60m2 store standen til DDS var det i perioder kødannelse for å få rådgivning fra det 12 mann store messeteamet.

Dette er en pressemelding fra Data Design System.