- Vi er stolte over å ha fått ta del i denne prosessen, slik at den nye serien er best mulig forberedt for de utfordringer det Nordisk klima byr på, skriver Friganor som er den norske distributøren av Daikin, i en pressemelding.

- Den nye serien lever virkelig opp til sitt navn. Her kombineres ekstremt høy effekt i kaldt klima, høy energieffektivitet, ekstremt stillegående innedel og pent design med et stort antall banebrytende funksjoner. Varmekapasiteten ved -15°C er hele 4,6KW.

Intelligent Turbo avriming gir behagelig inneklima
Opplevd komfort har sterk sammenheng med hvor mye varme som stabilt kan bli levert av varmepumpen over tid. Hyppige og lange avriminger er energikrevende og gir avvik i innetemperatur.
- Daikin har tatt dette på alvor. Synergi setter en ny standard for effektiv avriming og sikker drift. Med Daikin Synergi kan det gå opptil 3 timer mellom hver avriming selv ved -15°C. Når utedelen først avrimes økes turtallet på kompressoren slik at prosessen utføres hurtig og effektivt. Det gir jevn og stabil innetemperatur, skriver Friganor videre i pressemeldingen.

Fritthengende coil gir bekymringsfri drift
Daikin Synergi leveres uten bunnpanne under coilen. Det fjerner muligheten for oppbygging av is i bunnpannen, samtidig som det ikke lenger er nødvendig med den den energikrevende varmekabelen.  Dette er energibesparende og driftsproblemer ved isdannelse elimineres.

Utedelen er utstyrt med dypere gitter foran viften for å redusere eventuell viftelyd samtidig som gitteret gir maksimal sikring mot vibrasjoner som kan oppstå i kaldt klima.

Dobbeltkammers swing kompressor
Daikin benytter sin nye og egenutviklede dobbeltkammers swing kompressor.
- Denne har færre bevegelige deler og mindre vibrasjon, som igjen gir mindre slitasje og lavt lydnivå. Med en Daikin Synergi vil man ha tilnærmet de samme kapasitetsdataene i hele varmepumpens levetid, skriver de videre.

Synergi fås med lengre rør på innedelen og er utstyrt med 50 cm rørstusser slik at disse når gjennom en godt isolert norsk husvegg uten å måtte skjøtes.