Den første nye varmepumpen er invertstyrte CTC GSi-12, fra 2.5-12 kW, og beregnet for berg-, sjø- og jordvarme.

Nyhet nummer to er en luft-vann inverterstyrt varmepumpe som leverer fra 2-10 kW. Begge nyhetene ble lansert i Sverige i fjor med stor suksess med 400V. Nå er de tilpasset det norske markedet med 230V.

- Vi har stor tro på de nye varmepumpene som vi lanserer i løpet av kort tid på det norske markedet. Vi er allerede i gang med vår inverter-tour rundt om i Norge, hvor vi skal informere våre partnere om de nye produktene. Responsen så langt er svært oppløftende, sier Andreas Lindberg, daglig leder i CTC Ferrofil.

CTC har utviklet de nye inverterpumpene for å tilpasse seg det norske eneboligmarkedet. Varmebehovet blir mindre og med de nye varmepumpene som leverer i skalaen 2-12 kW treffer man de fleste behov.

Saken fortsetter under bildet:

Daglig leder i CTC Ferrofil, Andreas Lindberg tror 2016 blir et bra år for bedriften på Årnes. - Nye produkter krydret med et eksisterende bredt produktsortiment fra før, gir grunn til optimisme. Året har startet veldig bra, sier Lindberg.

- Modellen CTC GSi-12 er perfekt for eneboliger og har et effektområde på 2.5 – 12 kW. Den inverterstyrte kompressoren med elektronisk ekspansjonsventil gir en svært høy årsvarmefaktor (SCOP) på hele 5.4, som også gir minimale driftskostnader. I tillegg er denne modellen best i klassen på tappevannkapasitet på over 310 liter, i følge tester utført i Sverige. Sammen med en ny og mer effektiv tankisolering, blir det minimalt energitap, sier Lindberg. - Vår Energyflex løsning gjør at varmepumpen også kan kobles opp mot både solvarme, vedovn og kamin med vannkappe. GSi-12 har også den beste energiklasse merkingen. 

Lindberg har også stor tro på den andre inverterpumpen de lanserer samtidig med GSi-12.

- Nye EcoAir 510M er ganske lik de øvrige varmepumpene i EcoAir serien vår. EcoAir 510M er en luft-vann pumpe som dekker behovet fra 2-10 kW. Denne nye modellen er optimalisert for å tilegne seg luftens energi på en bedre måte. En annen viktig faktor er at pumpen er utstyrt med behovsstyrt automatisk avising som gir mer varme, mer effekt og ikke minst øker livsløpet. Pumpen har en årsvarmefaktor (SCOP) på 4.7, og har beste energiklasse merking A+++, sier Lindberg.

-Våre nye modeller leveres med både inverterstyrt vifte, pumpe og kompressor. Dette gir en varmepumpe som tilpasser seg automatisk til husets effektbehov gjennom hele året. Det betyr økt effekt når det trengs, og med lavere effektbehov vil kompressoren bidra til lavere effekt. Det er flere modeller på markedet som går under betegnelsen inverterpumper, men som kun er styrt med vifter. Det er etter vår mening ikke inverterpumper, sier Lindberg.

Et annet moment Lindberg trekker frem er at dimensjoneringen blir enklere med inverterpumper. Det gir større fleksibilitet, og blir enklere for grossistene og rørleggere å selge.
- Det er enklere å dimensjonere når man har en pumpe som leverer fra 2-12 kW, og er tilpasset det behovet som stort sett trengs i eneboligmarkedet.

Stor tro på 2016

CTC økte salget og lønnsomheten i 2015 og regner med å øke ytterligere i 2016 med de nye bestselgerne. Med et fortsatt godt salg av standardprodukter, i kombinasjon med store ambisjoner for de nye varmepumpene er Lindberg optimistisk med tanke på 2016.

-Vi rigger oss allerede nå for høsten og til varmesesongen igjen starter for fullt. Vi merker faktisk stor pågang fra publikum på de nye produktene, blant annet fordi flere har lest om de nye modellene på våre svenske nettsider. Viktig å understreke at våre Ecoheat og EcoAir-produkter fortsatt er vårt standardsortiment, og vil selges med samme intensitet og styrke fremover, sier Lindberg.