Den største nyheten fra Outokumpu var utvilsomt et kobberrørsystem for ishaller. Systemet er basert på kulldioksid som kuldemedium. Katrineholms nye ishall er den første ishallen i veden som benytter den den nye teknikken med kulldioksid i et kobberrørsystem, istedenfor glykol som kuldebærer.

Outokumpu opplyser dette om ishallen: Bruk av kulldioksid i en ishall er meget interessant ut fra et miljø- og energisysnpunkt. Kulldioksid har egenskaper som gjør at det går med 90 prosent mindre pumpeenergi enn med glykolløsning. Dessuten kan temperaturen i banen holdes på et høyere og jevnere nivå, noe som også reduserer strømforbruket i kjøleaggregatet. Den totale energibesparelsen for en ishall er beregnet til 150 000 kilowattimer i året. Dette henger sammen med at kobberrørene har mindre dimensjoner og arbeider under høyere trykk ennn plastrør.

En annen nyhet fra Outokumpu var kobberrør som er hvitmalt og kan bøyes. De er beregnet på synlige unstallasjoner.

– Kobber er et fantastisk mateiale både når det gjelder fysiske egemskaper, helse og miljø, fremhever David G. Sharp på Outokumpus stand. – Det eldste kobberet vi kjenner til befinner seg på British Museum, det er 5 500 år gammelt. Kobber er unikt ved at 80 prosent at alt kobber som er gravd opp ennå finnes.

Hvitmalte kobberrør for åpne installasjoner