Ja visst, og vi var neppe de eneste som har tatt så feil. Anders Larsson, direktør for ISS Teknisk Service, kommenterer det slik: – Vår allsidighet er den største hemmeligheten i Norge utenom Forsvaret.

ISS har 14 000 ansatte i Norge og omsetter for 6 milliarder kroner. Renhold, som er det de fleste forbinder med ISS, står for halvparten av omsetningen. Det som overrasker mange, er at ISS har en eiendomsavdeling som står for ca en fjerdedel av omsetningen. Denne avdelingen er hovedsakelig rettet mot service, og står blant annet for driften av en eiendomsmasse på 1 million kvadratmeter for Telenor.

ISS Ventilasjon
ISS ventilasjon er et resultat av en sammenslåing av Ventilasjonsservice på Skui i Bærum og Oslo Ventilasjon AS. Ved juletider i fjor kjøpte ISS også Kolberg Service, de som tidligere arbeidet med service på Høvik, er nå samlokalisert med resten av ventilasjonsavdelingen i Hjalmar Brantings vei 8 i Oslo. Kolbergs kontor i Drammen er nå et ISS-kontor.

– Vi er entreprenører med et tydelig servicemål, opplyser Tom Lasse Karlsen, daglig leder av ISS Ventilasjon. – Tidligere var vi prosjektstyrt, nå vil vi ha en balanse mellom prosjekter og service, og for å få service må vi ha prosjekter. I forrige uke tegnet vi serviceavtale på Telenor Fornebu om drift og service av ventilasjonsanleggene. Det er Norges største ventilasjons serviceoppdrag på eiendom.

ISS Ventilasjon arbeider innenfor det nære østlandsområdet, blant de stedene ISS Ventilasjon har hatt store prosjekter er: Kunnskapsparken, Drammensbadet, og Union i Drammen, samt Sandvika Storsenter - alle oppdrag til over 10 millioner kroner.

Vi satser mye på er energi, forteller Anders Larsson. – Optimal drift av bygg med tanke på energiforbruk og inneklima er et satsningsområde, et viktig verktøy i denne prosessen er automatisk energi overvåkning . Her er det viktig med høy kompetanse, slik at energiforbruket blir på et akseptabelt nivå.

ISS Ventilasjon har siden sammenslåingen vokst med fem personer. Avdelingen består nå av 29 ansatte.

ISS Ventilasjon har over 400 servicekontrakter og vi jakter på flere, sier Anders Larsson. – når ISS går inn i et marked er det for å bli stor