- Alle bedriftene som inngår Aker Grenland Industri var fra før sterke aktører i sine markeder. Med fusjonen skapte vi en slagkraftig gruppe med stor bredde, sier daglig leder Finn Yngve Karlsen til VVS-forum. – Innen rør og VVS har vi en Comfort-rørlegger som lager lekre baderom, og vi har industrirørleggere som kan ta tunge industrioppdrag.

– Aker Grenland Industri er sterkt engasjert når det gjelder energi, og der gir vår tverrfaglighet ekstra styrke, fremhever Karlsen. Vi har levert pelletsanlegg til Larvik kommune, og nå leverer vi en containerbasert pelletsløsning til Vestby kommune. Det er to kjeler med henholdsvis 950 og 540 kilowatt. Anlegget tilsvarer det vi har levert til Larvik.

Ansvarlig for VVS-avdelingen av Aker Grenland Industri er Tom F. Gulbrandsen. Han kommer fra AS Morgan, som har hatt en rekke av de største oppdragene i Telemark de siste årene.
– Vi er nå i gang med rehabilitering av rør- og sanitæranlegg på butikksenteret Bryggerikvartalet i Larvik. Dette er et oppdrag til en verdi av ca 15 millioner kroner. Vi er totalentreprenør og står for alt fra prosjektering til ferdig anlegg, men prosjekteringen kjøper vi. Andre store røroppdrag er på tidligere Union Fabrikker i Skien. Der har vi rør, og det samme har vi på Odd stadion.

– I Fritidsparken i skien har vi hatt luftebehandlingsanlegget, der er vi nå i sluttfasen, det er cirka 25 millioner kroner. Vi skal også levere klimaanlegget til rehabilitering og nybygg for Gjerpen skole.

I VVS-avdelingen til Aker Grenland Industri AS er klimadelen og sanitærdelen omtrent like store, opplyser Tom F. Gulbrandsen. – Begge avdelingene har 25-26 ansatte og omsetter på hver avd for cirka 40 millioner. På begge områder arbeider vi med entrepriser og service og har industrien som en viktig kundegruppe.

Tom F. Gulbrandsen er optimist når det gjelder tiden fremover: Etter mange år med et nesten overopphetet marked, er det ingen grunn til å bekymre seg om markedet er litt mer avventende, vi har nok å gjøre.

Aker Grenland Industri har 350 ansatte og forventer i år en omsetning på 420 millioner kroner.