- Vi er veldig godt fornøyd med situasjonen. Markedet responderer positivt på våre dataprogrammer, sier markedsansvarlig Stian Tonheim hos Data Design System på Kverneland på Klepp til vvs-forum.no.

BIM er en måte å digitalisere informasjon på. Med dette programmet kan man utvikle samhandlingen i byggeprosessene på nye måter. Eventuelle endringer koordineres. Dermed sikrer BIM at alle involverte får oversikt på tvers av fagområdene. Verktøyet sikrer at samhandlingen og prosessene forenkles. 3 d-verktøyet blir karakterisert av mange som unikt og programvaren har da også høstet stor anerkjennelse.

- Det er spesielt de tunge, store aktørene på entreprenør og konsulentsiden som har gått til innkjøp av BIM og bruker det aktivt.  Blant mange er det stor iver etter å finne nye, effektive løsninger og få økt kompetanse, så det er en god del kunder som er raskt på ballen. Det skal de ha ros for, mener Tonheim.
- Hva med de mindre aktørene. Kjøper de BIM og vil de benytte seg av programvaren ?
- Det varierer sterkt. Noen er flinke til å ta verktøyet i bruk, men andre mindre firmaer er noe mer tilbakeholdne. Dette er helt naturlig, men vi ser en gradvis positiv utvikling i markedet hos de små og mellomstore også, så i et lengre perspektiv vil nok BIM bli en naturlig del av arbeidsdagen til mange flere.
Markedsansvarlig Stian Tonheim understreker at BIM er forholdsvis enkelt å betjene, så det er ingen unnskyldning for ikke å kjøpe og bruke BIM.
- Men prisen er kanskje et argument. Hva koster BIM?
- Prisen begynner på 18 000 kroner. Oppover er det egentlig ingen grense, for du kan bygge ut og kjøpe programmer for mange penger. Bedriftens størrelse og behov bestemmer selvsagt hvilket prisnivå, men generelt er det noe for alle, fastslår Tonheim.