Det er varslet at strømprisene vil øke i tiden som kommer. Det anslås at hver husstand vil få økte strømkostnader på 5 000 kroner neste år. Høyere strømpriser fører blant annet til at vvs-bransjen selger flere varmepumper.

Andersens firma, G. Andersen, er medlem av kjeden VVS Eksperten og har satset mye på å selge varmepumper i lokalmarkedet de siste årene.
- Salget har gått jevnt og trutt, men det er ingen tvil om at høsten er den beste tiden for å selge varmepumper. Tilleggeffekten av at strømprisene går opp betyr som sagt også mye for salget. Hele bransjen melder om bedre tider, påpeker Andersen overfor vvs-forum.no.

Rørlegger Glenn Andersen er svært opptatt av alle de useriøse aktørene som selger utgående og gamle modeller. Prisene er lave, men hva hjelper det når modellens teknologi så å si har gått ut på dato og kunden kanskje må skifte til nytt utstyr om fem år. Misfornøyde kunder trenger vi ikke når vi driver butikk.

- Hva er normal levetid på en varmepumpe?
- Levetiden på en varmepumpe med god kvalitet er ca. 18 år.
- Hva er prislappen ut i markedet?
- Det varierer sikkert fra sted til sted. Hos oss vil det koste et sted mellom 22 000 og 25 000 kroner. Da er installasjonen med i prisen. Det er flere modeller og velge i mellom, men det er viktig å betone at kvalitet er viktig i denne sammenheng. For mange i vår bransje, og spesielt byggevarehus og andre aktører, lurer kundene med må selge gamle modeller. Det må jeg ta sterk avstand fra, sier Andersen.

Ganske mange ønsker etter hvert å skifte ut den gamle fyrkjelen. Borer man 150 meter ned i bakken og henter energien der i fra er man sikrer stabile leveranser uansett værforhold. Flere kunder i Halden og Sarpsborg har valgt denne løsningen. Det gjelder også for nybygg.

Rørlegger Glenn Andersen har også en annen brannfakkel å komme. Han sier:
- Det er viktig å bruke nitrogen i rørene før kjølingen settes på. Nitrogen tørker opp vannet og vi får også gjort rørene skikkelig rene. Problemet er at mange gjør ikke denne jobben og da kan kundene få vanskeligheter senere. Vi har måttet rykke ut på flere jobber og rydde opp etter andre. Slik burde være unødvendig.


Rørlegger Glenn Andersen i Halden satser på salg og installasjon av varmepumper. Andersen melder om økt salg i tråd med det varmepumpeleverandøren selv opplyser.