- Godt utviklede funksjoner gjør at man for eksempel får en behagelig vannstråle, at barn ikke brenner seg på hett vann og at man sparer både penger og energi uten å gi avkall på komforten. En av FM Mattssons mest populære serier heter 9000, og består av kraner for kjøkken, bad og dusj. Nå oppdateres designen på armaturserien, samtidig som den utvikles for å være enda bedre for miljøet, sier han.

FM Mattssons armaturserie 9000 lenge vært en suksess. Nå aktualiseres designen og armaturene, samtidig som selskapet tar et grep om sitt omfattende miljøarbeid, EcoSafe.

Først ut er oppdatering av armaturene for kjøkken og bad. Her er design og miljøfunksjoner tatt hensyn til, og designet av formgiveren Urban Söderling.

Hele produksjonsprosessen er miljøtilpasset, og armaturene inneholder en teknikk som minsker konsumentenes energiforbruk og kranens miljøpåvirkning. Kranene er bygget i et materiale med mindre miljøbelastning.

- De har en mykstengning som gjør at du slipper smell og belastninger i rørene, en komfortabel stråleregulering og en sperre som begrenser varmtvannstemperaturen, sier Haalnd. Med disse funksjonene blir det mulig å spare ytterligere vann, hvilket innebærer at strømregningen krymper.

FM Mattsson har tatt i bruk et begrep som presenterer selskapets ulike satsinger på miljø. Alt fra virksomheten, hvordan produktene lages og håndteres til hvordan kranen fungerer og brukes. FM Mattssons erfaring, kompetanse og engasjement for miljøet er samlet i begrepet EcoSafe.