Forsikringsutbetalingene etter vannskader er stadig økende, for 2007 er tallet over 2,5 milliarder kroner. Dette ønsker både rørleggerkjeden Varme & Bad og leverandøren av vannlekkasjesystemer, Waterguard, å gjøre noe med. På Varme & Bads Årsmøte i Trondheim, torsdag 12. mars, lanserer Waterguard en verdensnyhet: OSO Supersmart. OSO Supersmart er en varmtvannsbereder med automatisk vannstopperfunksjon integrert.

Det nye produktet er utviklet i Norge av Waterguard i tett samarbeid med leverandøren OSO Hotwater. Daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard forteller til VVS-forum at Waterguards elektronikkutviklere har arbeidet med nyheten som nå lanseres over en periode på tre år.

– Det er gjort noen tekniske tilpasninger på OSO Hotwaters beste enøk-varmtvannsbereder. Berederen er koblet til et betjeningsdisplay og trådløse sensorer, slik at eventuelle vannskader fanges opp umiddelbart og stopper vanntilførselen til hele boligen. Trådløse sensorer utplasseres i alle rom med vann, og magnetventil monteres på hovedinntaket av vann. Slik begrenses vannskader til et minimum, om uhellet skulle være ute! Hvis du først investerer i et vannstoppsystem er det viktig å få med alle sonene.


Berederen er koblet til et betjeningsdisplay og trådløse sensorer.

Andre viktige forhold ved produktet er at OSO-berederen er svært energieffektiv, samtidig som Waterguards vannlekkasjesystemer gir reduksjon i forsikringspremien.

Som en følge av Varme & Bad og Waterguards tette og gode samarbeid for Vanntett kvalitet, har Waterguard valgt å presentere denne verdensnyheten nettopp på Varme & Bads Årsmøte i Trondheim 12. mars. Lanseringen skjer ca. kl 1530 på ”Grønn Arena”, kjedens leverandørmesse med fokus på miljø.

Basert på pressemelding fra Varme & Bad Ressurssenter og samtale med daglig leder Haakon Munkejord i Waterguard. Red.