Glem krisen og kos deg med litt luksus, du lever jo bare én gang. Det ser ut til å være motto for produsenter av baderomsutstyr i luksusklassen, om vi skal tro en pressemelding fra Dornbracht Nordic A/S. Den tyske produsenten Dornbracht er velkjent for designprodukter i toppklasse.

Markedet for eksklusive sanitærprodukter er ennå stort i Norge, mener Dornbracht. I tillegg til armaturer står Dornbracht også bak varemerket Alapé som produserer designservanter og baderomsmøbler. Dornbracht Nordic åpner i april nytt nordisk salgskontor og showrom i København.

Varemerkene Dornbracht og Alapé har vunnet et stort antall internasjonale designpriser, og har anerkjennelse for sin støtte til kulturlivet.

Nye standarder – og miljømessig ansvar
”Vi ønsker ganske enkelt å sette en ny standard på det nordiske markedet, både når det gjelder kvalitet, faglig kunnskap og en ny følelse for vann,” sier Tor Tegnander, administrerende direktør i Dornbracht Nordic A/S. ”Og det vil vi gjøre både med våre produkter og vår adferd.”

Siden 1996 har Dornbracht samarbeidet med miljøeksperter og ingeniører for bl.a. å minimere vannforbruket i sine armaturer. ”Vi vil innen utgangen av 2009 redusere det gjennomsnittlige vannforbruk i alle armaturer med 25 prosent, og i løpet av de neste tre årene med i alt 30 prosent. Og det blir fullstendig uavhengig av den enkelte forbrukers adferdsmønster. Energi og vannforbruk vil bli minimert uten at våre kunder vil oppleve en endring i produkt- og vannopplevelsen,” sier Tor Tegnander.

Sterkt nordisk team
Lederteamet i Dornbracht Nordic A/S har solid bransjeerfaring fra bl.a. de nordiske virksomhetene Intra og Gustavsberg. Tor Tegnander har selv 22 års erfaring som medeier i Intra-konsernet.

„Vi vet at det er en utfordring å starte opp mitt i en økonomisk krisetid, men samtidig er det i dag økt fokus på estetikk, design og nytelse. Det er helheten omkring våre produkter som gjør at vi skiller oss markant fra våre konkurrenter, og vi ser frem til å presentere et helt nytt estetisk tankesett for norske arkitekter, rørleggere, byggherrer og ingeniører, sier Tor Tegnander.