Norconsult AS, Norges ledende flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering, rapporterer nok et rekordår med ’all time high’ resultater for 2008.

Ved utgangen av 2008 hadde Norconsult ca 1610 ansatte, fordelt på 32 kontorer i Norge og 14 kontorer internasjonalt. På samme tid i 2007 hadde konsernet 1350 ansatte, fordelt på 26 kontorer i Norge og 10 i utlandet. Utenlandsomsetningen utgjorde 21 % av totalomsetningen i 2008, mot 20 % året før.

– Vi er godt fornøyd med disse resultatene og det er med tilfredshet vi konstaterer at veksten ikke har svekket selskapets inntjeningsevne og soliditet, sier John Nyheim, administrerende direktør i Norconsult. Gode resultater gir motivasjon, og økonomisk handlefrihet er avgjørende for å ha muskler til å videreutvikle selskapet i et marked som stadig er i endring.

– Gjennom organisk vekst, etablering av ny virksomhet og oppkjøp har Norconsult i 2008 målbevisst fortsatt å utvide sitt tjenestespekter og sin kapasitet ytterligere, både ved hovedkontoret og ved en rekke av våre øvrige kontorer. I tillegg har vi hatt drahjelp av et sjeldent godt marked, men vår vekst har sin klare forankring i vårt ønske om kompetansebygging, både i bredde og dybde, avslutter han.

Norconsult tar mål av seg å være en ledende nordisk leverandør av kunnskapsbaserte tjenester og som et ledd i denne strategien har konsernet gjennom året forsterket sitt markedsinngrep i Sverige gjennom to oppkjøp i Gøteborgsområdet.

I Danmark er Norconsult allerede etablert med kontor i København og Århus, og som ledd i konsernets nordiske strategi er ambisjonen framover å bygge opp et betydelig rådgivermiljø via organisk vekst og oppkjøp.

Kilde:rif.no