– Arjonfloor kompakt er beregnet på rehabiliteringsprosjekter og andre steder hvor lav byggehøyde er viktig, forteller leder for prosjektavdelingen Håkon Killerud til VVS-forum. – Med 13 mm byggehøyde er dette gulvet et av de laveste på markedet. Rørene er 12 mm, men vi har også en lavtbyggende løsning med byggehøyde på kun 17mm ved bruk av 16mm rør.
– Du kan legge både parkett og flis som toppsjikt på samme plate, fortsetter Killerud. – En annen fordel er den pålimte aluminiumsfolien som fordeler varmen. Dette gjør løsningen meget enkel og rask å montere. Varmen tilføres høyt opp i gulvkonstruksjonen noe som er en stor fordel med hensyn til responstider.

– Det hersker en oppfatning om at vannbåren gulvvarme ikke egner seg til blokkleiligheter. Hvordan ser dere på den utfordringen, Killerud?
– Vi vet at svenskene er lite positive til vannbåren gulvvarme i leiligheter, og mange norske byggherrer er tilbakeholdne. Dette henger bl.a. sammen med for stor varmelagring i konstruksjonen og derav manglende regulering av tilført energi. Vi mener imidlertid at svaret kan være lavtbyggende systemer, som Arjonfloor kompakt. Løsningen tar liten plass, den gir korte responstider på grunn av liten varmemotstand over rørene og derav gode muligheter for individuell romregulering. Og ikke minst: løsningen er kostnadseffektiv for byggherren.

– Vår lavtbyggende kompaktløsning er først og fremst en bolig-/leilighetsløsning. Vi profilerte det under Nordisk mesterskap for unge rørleggere i Spikersuppa, hvor det var montert våre plater på alle arbeidsstasjonene. Vår oppfatning er at vannbåren gulvvarme er attraktivt for bolig- og leilighetskjøpere og da må vi som leverandør bidra med aktuelle og fremtidsrettede løsninger. Arjonfloor kompakt er et eksempel på en slik løsning.

– Det er mange sider ved vannbåren gulvvarme som bør vies mer oppmerksomhet, mener Killerud. – Det vi selger er først og fremst komfort, og det skjer med et system som åpner for full energifleksibilitet. Hva er vel mer behagelig enn et riktig designet anlegg utført etter forutsetningene. Det gir gode opplevelser for brukerne! Det er dessverre fortsatt mange som ikke ser denne sammenhengen, og her må vi som bransje fortsette arbeidet med kompetansebygging.

– Hvor går veien videre for markedsføring av Arjonfloor gulvvarme?
– Vi er opptatt av å gjøre det enkelt for rørleggeren å bruke Arjonfloor. Det handler da bl.a. om å være tydelig på hvilke produkter som sammen gir en god løsning. Vi har spennende konsepter på gang her. Fortsatt økt tilgjengelighet hos grossisten er sentralt for oss og dette står høyt oppe på dagsorden. Her er vi inne i en svært positiv utvikling, noe markedet vet å sette pris på. Det jobbes også med et verktøy for priskalkulasjon som vi kommer tilbake til om ikke så lenge. I tillegg har vi flere spennende Arjonfloor-nyheter utover høsten, så følg med, sier Håkon Killerud.