- Vi er fornøyd med resultatet. I slike saker må alle gi og ta litt, sier country manager, Thor-Leiv Larsen i Ifø Sanitær til vvs-forum.no.

Tidligere i denne uka antydet www.vvs-forum det kunne gå mot et forlik. Bakgrunnen var blant annet at Ifø Sanitær ønsket et slikt forlik. Selskapet har tydeligvis vunnet fram med mange av sine synspunkter, som blant annet gikk ut på at flere enn Ifø måtte bære et ansvar i denne saken.

Tredjepartsforliket er gjort mellom YIT-Sønnico, Ifø Sanitær og Reinertsen AS.

- Hva snakker vi om av summer i denne sammenheng?
- Det ønsker vi ikke å kommentere, men vi er altså tilfredse med at vi har kommet til enighet og at saken ikke havnet i rettessystemet, sier Thor-Leiv Larsen.

Striden har blant annet stått om lekkasjene i sisternene kom av en produktfeil eller en monteringsfeil. Sisternene som ble benyttet var av typen Ifø Premont. Disse sisternene er senere trukket tilbake fra markedet.

Den gamle kornsiloen i Oslo ble bygd om til studenthybler for ni år siden, og lekkasjene ble oppdaget for seks år siden, så problemet med sisternene har vært kjent lenge. Samtlige bad i bygget måtte skiftes ut og sluttregningen endte på 62 millioner kroner. Nå er altså striden bilagt en gang for alle.