I juni i år meldte Jørstad AS på Lillehammer oppbud og på dette tidspunktet hadde 700 kunder ikke betalt sine regninger til firmaet. Totalsummen som var utestående var 38,6 millioner kroner, skriver avisa Gudbrandsdalen.

De av kundene til Jørstad som trodde at de skulle slippe å betale blir altså skuffet. Nå krever Jørstad Drift AS – selskapet som ble opprettet umiddelbart etter konkursen - inn alt det utestående. Nyetableringen skjedde etter at Sparebanken Hedemark solgte pantsatt utstyr, varelager og utestående krav til fra konkursboet tilbake til Jørstads eier, Geir Fjerdumsmoen. Kjøpesummen var forøvrig den samme som bankens utestående krav til Jørstad AS på konkurstidspunktet – 38, 6 millioner kroner.

- Men husk at summene bare ber teoretiske. Det er forskjell på bokført verdi og reell verdi, påpeker bobestyrer Svein-Olav Bøen overfor lokalavisa.

Den anslåtte reelle verdien av utestående krav er satt til 10-15 millioner kroner. Det viser seg for øvrig at det er knyttet en viss uenighet rundt en del av de store fakturaene som er sendt ut.

Jørstad Drift AS ble tidligere i sommer solgt til klimaentreprenøren GK Norge AS. Saken er tidligere omtalt på www.vvs-forum.no.