Forelesere på seminarene i Bergen (11. oktober) og Trondheim (12. oktober) er Jan Vilhelm Bakke på temaet hvordan innemiljøet innvirker på vår helse og velferd, og Arve Bjørnli om praktiske eksempler på hvordan kravene om energibesparing kan oppfylles, og samtidig forbedre inneklimaet. 

Litt mer fakta om forelserene:
Helse og velferd i innemiljøet
Dr. Jan Vilhelm Bakke
Spesialist i arbeidsmedisin, overlege Pdh i Arbeidstilsynet og Førsteamanuensis i miljømedisin ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim (NTNU), Institutt for energi og prosessteknikk. Har forsket på inneklima i arbeidsmiljø ved Forskningsgruppe for arbeids- og miljømedisin ved Universitetet i Bergen. Arbeids og miljømedisin og miljøets betydning for helse har vært hovedinteressen i mer enn 30 år. Allergi, overfølsomhet og inneklima er en svært viktig del av dette. Har medvirket i en rekke nasjonale og internasjonale prosjekter på området bl.a under WHO og NATO/ECA og Nordisk ministerråd. 

Energiforbruk og inneklima i boliger – Blir inneklimaet offeret når energiforbruket skal minimaliseres? Praktiske eksempler på løsninger der energiforbruk og inneklima oppfyller forskriftskrav, men med et forbedret inneklima.
Arve Bjørnli
Sivilingenjör VVS-teknikk med 30 års erfaring fra rådgivende ingeniörfirmaer. Faglig leder i Moe PolyPlan AS med hovedinteresse og hovedarbeidsfelt inneklima og energibruk i bygninger. Har aktivt arbeidet med utfordringene som ligger interessemotsetningene mellom lavt energiforbruk og godt inneklima. De siste årene med stor vekt på boligers inneklima og energiforbruk der nye forskriftskrav har medført nye problemstillinger.