I det nye hovedkontoret har Micro Matic installert KNX som styringssystem i alle rom. KNX systemet tar med seg alle VAV-spjeld, CO2- og temperatursensorer, regulering av varme- og kjøling, behovsstyring av lys med mer.

- Dette gir minimalt med kabling og maks brukervennlighet. Hver enkelt kan få tilgang til å lese av temperaurer, CO2 verdier, luftmengder, pådrag på varme / kjøling, lys, persienner i deres aktuelle sone. De får også muligheten til å gjøre endringer av innstillinger i eget rom. Avlesningene og endringene gjøres via termostat/bryter på veggen. I tillegg kan brukeren avlese og endre flere innstillinger, i henhold til deres brukernivå på anlegget, fra egen pc, Iphone eller Ipad internt eller eksternt, sier Bøe.

Det vil si at brukerne har mulighet til å avlese verdier uavhengig av hvor de befinner seg i verden. I tillegg til den gode brukervennligheten, kan systemet også utføre logginger av alle parametere. Det vil si at det kan lages oversikter over CO2-verdier, temperaurer, luftfuktighet, luftmengder også videre innenfor ønskede tidsperioder. Det legges også inn alarmgrenser, slik at enkelte personer blir varslet dersom f. eks CO2-verdien går over eller under bestemte verdier.

- Man vil da ha full kontroll på at alle sensorer i systemet fungerer som de skal, og unormale hendelser vil omgående bli oppdaget. Alle disse funksjonene ligger i KNX systemet som Micro Matic har i sitt produktsortiment. Det er tilsvarende systemer vi vil tilby våre kunder i fremtiden, forteller Torkild Bøe.
- Det kommer til å bli utrolig artig å kunne vise våre kunder hele spekteret av det vi kan tilby av løsninger. Nå får vi vist det praksis, og kan gjøre det mye mer visuelt for kundene våre.