I tillegg til Heidenreich står samarbeidspartnerne Armaturjonsson, Gustavsberg og Oras bak prosjektet ”Rød Løper”. Hele hensikten med tiltaket er å øke produktkunnskapen både teoretisk og praktisk samt bygge et nettverk i et typisk jenteprosjekt i en mannsdominert bransje.

- I løpet av høsten i fjor og våren i år har vi holdt samlinger på flere av våre servicesentre, hvor det i tillegg til den teoretiske delen også ble tid til å skru og ”mekke”. Totalt ble det elleve arrangementer, opplyser kjedekoordinator, Trine Strøm og produktsjef sanitær, Kari Setsaas hos Heidenreich til www.vvs-forum.no.

På leverandørbesøk
Den sosiale delen er viktig for prosjektet ”Rød Løper”, derfor ble alle kursdagene avsluttet med middag og sosialt samvær. Til sammen har ca. 100 personer deltatt. Den lokale forankringen har også stor betydning, slik at man har stilt med egne selgere og de lokale representantene fra leverandørene har vært til stede.
Det er gjennomført leverandørbesøk til Oras AS i Leksvik og Gustavsberg AB i Stockholm. Her har det vært informasjon, produktgjennomgang og fabrikkrundtur. Leverandørene får skryt for sitt gjennomtenkte og grundige opplegg.

Gir faglig påfyll
- Tilbakemeldingene fra deltakerne tyder på at det faglige utbytte er godt og at alle setter pris på den sosiale delen. Noen av jentene har tatt fagbrev som rørleggere i denne perioden og gjennomgående føler man seg tryggere i hverdagen, uansett hvilken arbeidsoppgave man måtte ha, mener Trine Strøm og Kari Setsaas.

Trine Strøm og Kari Setsaas innrømmer at de gjerne hadde sett at enda flere jenter hadde deltatt i prosjektet, for det er åpenbart at dette gir faglig påfyll som er nødvendig i en travel hverdag. Samtidig har flere vært med på begge turene og man vet at flere har kontakt utenfor selve arbeidstiden og prosjektet, så nettverksbyggingen er med andre ord godt i gang, slik intensjonen var fra starten av.

Stort arrangement på gang
- Hva er planene for 2012?
- Det blir et besøk hos Armaturjonsson i Sveits i mai neste år. Vi sender ut invitasjon etter nytt år og håper på god respons.

”Rød Løper-prosjektet” har også store planer for høsten 2012, men verken Trine Strøm eller Kari Setsaas hos Heidenreich ønsker å lette på sløret. De to nøyer seg med å si:
- Det er et stort arrangement på gang, men det er bare på skissestadiet, så vi kommer tilbake når alt er klart. Vi tror dette blir en innertier!