Martinsen oppsummerer forrige ukes Yrkes-NM som en stor opptur for hele rørleggerfaget. Stor steming og høy aktivitet alle dager til ende.
Arrangementet går sammen med mange andre fag, og samlet sett er dette en stor arena for elever og lærlinger til å vise seg frem.

Ubetinget positivt
Rørleggerfaget stilte med fem deltakere i årets Yrkes-NM. Der konkurrerte de om NM tittelen, samt at alle avla svenneprøven i løpet av fem dager. De som stilte var: Benjamin Pettersen er fra Alta,, Espen Mortensen, Egersund, Stian Sæther, Dolmøy, Lasse Kleveland, Molde og Nicolay Kramer Schjerlund, Kolbotn.

- Vi har bare fått positive tilbakemeldinger på arrangementet, og da blir det bare moro og bidra i et slikt opplegg som dette. Det er ikke til å legge skjul på at det blir lange strevsomme dager, men det er helt klart vært strevet. Det er et stort ansvar å se til alt fungerer, og ikke minst ta vare på guttene våre i en hel uke. Men jeg har hatt med meg både Ole Larmerud og Are Skaar Nielsen, så da ordner det meste seg vet du, sier en smilende Martinsen.

NRL er aktive
Det er fjerde gang Yrkes-NM arrangeres, og NRL har deltatt hver gang. I fjor deltok også rørleggerforeningen på Bygg Reis Deg med egen stand. Der deltok fire kandidater som gikk opp til Svenneprøven live. Dette tror Martinsen de kommer til å gjenta under Bygg Reis Deg neste år. Det eneste hun har av innvendinger i forhold til det, er kostnadene. Det er en helt annen pris og stille med en stor stand der. Men planleggingen er i gang.

En fest alle dager
- Vi hadde masse besøk av skoleelever hver dag under yrkes-NM, og det var mange ungdommer som var interessert i å høre mer om rørleggeryrket. Når man så hvordan våre unge lovende rørleggere jobbet på podiet, var det en fantastisk markedsføring av rørleggeryrket. Det var en skoleelev som var helt klar på at han skulle bli VVS sjef en dag. Han var virkelig fasinert av gutta på podiet, forteller Martinsen.

Positiv gjeng å jobbe med
Opplæringskonsulenten i NRL skryter uhemmet av årets lærlinger og kandidater.
- Det var en fin gjeng som virkelig tok oppgaven og svennprøven alvorlig. Det ble svært lange dager, og mye fundering underveis. Jeg tror alle var fornøyd.Et artig eksempel å nevne er at vi på torsdagen, dagen før de var ferdig, hadde bankett på Thon Hotel Arena. Der orket ikke guttene rett og slett desserten. De ville heller i seng og få sovet ut foran den siste konkurranse dagen, det sier jo litt, sier en fornøyd Ingebjørg Martinsen..
- Jeg må få takke alle som har bidratt, det være seg sponsorer, prøvenemda, dommere, lokale opplæringskontorer, og alle andre som har stilt opp for å få til dette arrangementet. Det betyr veldig mye at vi har en slik ramme å presentere det hele på.

Deltakerne, samt delegasjonen fra NRL bodde hele uken på Thon Hotel Triaden.