ITB Brukerforum er etablert av Grønn Byggallianse (GBA), Integra - Foreningen for tekniske systemintegratorer og lokale initiativtakere. Formålet er å samle verdikjeden for å diskutere hvordan både private og offentlige aktører kan oppnå bedre lønnsomhet – bedre miljø (eksternt og internt) – vesentlig gunstigere drift – reduserte reklamasjonskostnader – riktig med en gang – sikker drift av tekniske anlegg – sikkerhet for vern av liv og verdier - sikkerhet for byggherren sitt ansvar ovenfor offentlige lover og regler, nå og i fremtiden.

- Dette er en uformell møteplass for å oppnå ”Mer funksjonalitet per krone”, sier Erik Pilgaard, daglig leder i Integra.

- I fokus står utbyttet fra de tekniske installasjonene, og her har vi en møteplass hvor hindringer og barrierer belyses og ryddes av veien, og hvor de gode metodene og suksessene formidles, sier han.

Samlingene er frokostmøter, en lang frokost mellom klokken åtte om morgen og frem til klokken elleve. Det er åpen dialog hvor hver og en av deltagerne kan trekke frem erfaringer fra konkrete byggeprosjekter blant annet rundt hvordan man har tatt i bruk ITB ansvarlig, planlegging og installasjon av tknisk bygningsinstallasjoner m.m.

ITB Brukerforum i Østfold er det eldste forumet, og gjennomfører i september det femte frokostmøtet. I Bergen blir tredje møte gjennomført i august. Trondheim har sitt første møte også i august, et etableringsmøte med blant annet informasjon om formålet med Grønn Byggallianse, Integra og samarbeidet dem i mellom.

I dette møtet blir det blant annet en gjennomgang av standard NS 3935:2011, det nye KLP-bygget i Trondheim, Teknoby-prosjektet.

I Bergen blir et av temaene passivhus og Breeam klassifisering, erfaring fra Backers nybygg på Nestun, ITB-rollen i praktisk bruk og mer.
Brukerforumet i Østfold finner sted i det nye litteraturhuset i Fredrikstad, innføring i Breeam Nor og erfaringer med bruk av Breeam og hvordan ITB påvirker klassifiseringen.

-Vi satser på engasjerte diskusjoner, sier Pilgaard som opplever at det er sterk interesse for disse frokostmøtene.

Mer på integranett.no