Det er kun tale om tydeliggjøring i veiledningen til TEK10 av eksisterende regelverk knyttet til § 13-20.

Byggteknisk forskrift (TEK10) vedtas av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) utarbeider de tilhørende veiledningstekstene til forskriften. Veiledningsteksten oppdateres to ganger årlig, 1. april og 1. oktober.

Senioringeniør Knut Helge Sandli i Direktoratet for byggkvalitet påpeker ovenfor VVSforum at selve forskriften endres ikke ved disse datoene, og således endres ikke selve kravsnivåene.

DiBK har etablert arbeidsgrupper med deltakere fra bransjen som sammen med direktoratet foreslår forbedringer av veiledningstekstene.

Tydeliggjøring av lovverket
- Både 1. april i 2013 og 1. april 2014 ble det foretatt endring på veiledningsteksten til § 13-20 om våtrom og rom med vanninstallasjoner.
Endringene hadde som formål å klargjøre virkeområdet og tydeliggjøre kravene i § 13-20 annet ledd bokstav c vedrørende vanninstallasjoner, og når krav om fuktsikring slår inn i rom som ikke er våtrom, forteller Sandli.

Lovverket slår inn blant annet når det gjøres endringer på "bygningstekniske installasjoner" jf. Plan- og bygningslovens § 20-1 bokstav f. Denne loven regulerer ikke produkter som vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, kaffemaskiner etc og dermed vil en ren utskifting av slike maskiner normalt ikke utløse noen krav etter TEK10.

Presisering
- I nybygg og i bygg som får etterinstallert uttak for slike produkter vil det oftest kreves at det må foretas tilpasninger/endringer i den faste vanninstallasjonen i bygget og dermed utløses krav om fuktsikring. Dette kan da etter forskriften løses med "overløp eller tilsvarende sikring mot fuktskader." Ved oppdateringen 1. april 2014 ble det også presisert at en "fagmessig plugget rørstuss regnes som en fuktsikker løsning", poengterer Sandli i Dibk avslutningsvis ovenfor VVSforum.