Høiax har glimret med sitt fravær på Bygg Reis Deg en del år, men denne gangen var timingen perfekt for å presentere sin nye smartbereder «Høiax Connected». Her tar selskapet i bruk smarthusteknologi og løfter varmtvannsberederen opp i skyen. Berederen sørger ikke bare for varmt vann, men kan også benyttes som energilagring og med det bli hjertet i boligens energikretsløp.

– Med de strømprisene vi opplever for tiden, kan vi ikke si annet enn at vi har truffet perfekt med lanseringen, sier kommersiell direktør Hans Wernersen til VVSforum.

Høiax er kjent for å være en ledende aktør innen produktutvikling og innovasjon, og har lenge hatt appstyring på både gulvvarme og varmepumper. Varmtvannsberederen har derimot kun vært en passiv komponent i boligen; en installasjon som sørger for tilstrekkelig varmt vann til husstanden. Den tiden er nå snart forbi, da Høiax har utviklet fremtidens intelligente beredere sammen med smarthusleverandøren Futurehome, som gjør dem kapable til å lagre energi som et termisk batteri. Gjennom en skybasert løsning kan Høiax Connected inngå som en del av smarthjemløsningen.

Sprer strømforbruket
- Vi vil fortsatt ha like mye behov for å varme opp vannet som før, og det har vi ikke gjort noe med. Det som er revolusjonerende med dette produktet, er når du velger å gjøre det. I dag er strømprisene ofte på det høyeste når du tar dusjen på morgenen. Med «Connected» i hus gjør du fortsatt det, men forskjellen er at vannet automatisk varmes opp når tariffen er lav om du har koplet det opp mot for eksempel smarthussystemet til Futurehome. Om ikke, kan du se på børsen når på døgnet strømmen er billigst og enkelt programmere berederen til å slå inn i disse periodene, forklarer Wernersen.

- Det er klart det er ekstra morsomt å befinne seg på messen når interessen er så stor. For selv om vi ikke har den største standen, har det vært et jevnt sig innom av både privatpersoner, rørleggere og kjeder. Når det er stor trafikk, skaper det igjen nysgjerrighet hos enda flere, som forsterker interessen ytterligere. Jeg har også fått kommentarer på at dette må være det mest innovative produktet på messa. Så dette er vi svært stolte av!

Connected har nå vært gjennom en testproduksjon, dermed er det bare finjusteringer som gjenstår før det trykkes på knappen for masseproduksjon, forteller han.

Flere nyheter
Høiax lanserte samtidig Alupex-systemet SmartPress fra Viega på Bygg Reis deg, som de tidligere ikke har kunnet tilby sine kunder.

- Dette er helt nytt for oss, og kommer på lager i disse tider. Dette er det kanskje ikke mange sluttkunder som tenker så mye på, men rørleggere synes det er på sin plass. Alle leverandører av en viss størrelse har Alupex-system. Nå har vi det også, fastslår han.

I tillegg var Viwa Watersafe, lekkasjestopperne fra Viggo Wahl Pedersen representert på standen, og Wernersen merker at mange setter stor pris på at det er norskproduserte produkter de tilbyr.

- Vi produserer lekkasjestopperne i Norge, vi produserer beredere i Norge, vi produserer tappevannsystemer og prefabrikkerte VVS-løsninger i Norge. Med den situasjonen som er nå med tanke på tilgang til råvarer og transport, er det i hvert fall ikke noe minus å ha mye større kontroll på verdikjeden enn mange andre har, fastslår en svært fornøyd Hans Wernersen.