Høiax lanserer nå et unikt styringssystem til boligen, som gir utallige muligheter for styring og regulering av vannbåren gulvvarme og radioatorer. I tillegg kan det enkelt utvides til et komplett smarthussystem. – Det er gøy å kunne utvikle løsninger også neste generasjon får dra nytte av, sier en stolt Øyvind Johnsen, produktgruppesjef for vannbåren varme.

Gjennom Høiax Control styresystemer, favner bedriften nå også systemer for smarthusteknologi, og bekrefter sin posisjon som en av landets fremste pionerer i bransjen.

Høiax er en av få norske leverandøren som kalkulerer og leverer komplette løsninger for oppvarming og varmtvann til boligen, som inkluderer alt fra varmtvannsberedere til varmepumper, rør-i-rørsystemer, gulvvarmesystemer, avløpsrør og pressystemer. Produktene selges direkte til rørleggeren, ikke via grossist.

Omfattende testing
Evnen og viljen til innovasjon er en bærebjelke i bedriften, og Johnsen kan fortelle at Høiax Controls er resultat av lang tids utvikling og omfattende testing. Nå er det klart for å rulles ut, og interessen og nysgjerrigheten fra markedet er stor, kan han fortelle. Derfor er også forventningene svært høye.

- Ja, dette er et framtidsrettet system vi har stor tro på. Det er både er enkelt å montere og enkelt å bruke, og bidrar til høy komfort i hjemmet. At det samtidig gir muligheter for energibesparelse opp mot 30 prosent, er heller ingen ulempe, sier Johnsen til VVSforum.

Termostat- og gulvvarmestyring
Kort fortalt er dette et system med termostat- og gulvvarmestyring. Bak den enkle  brukervennligheten ligger en rekke avanserte og smarte funksjoner for presis styring og regulering av vannbåren gulvvarme og radiatorer. Systemet tilpasses bruken og gir deg akkurat den stabile temperaturen du ønsker til gitte tidspunkt.

Høiax Control er dessuten kompatibelt med 99 prosent av alle eksisterende gulvvarmesystemer i det norske markedet via en adapter. Det gjør det ypperlig også for rehabiliteringsprosjekter.

COMFORT IP ACCESS POINT er den sentrale enheten for tilgang til den store SmartHome verdenen![/caption]

Smarthusteknologi
Er det ønskelig, kan du enkelt oppgradere til et komplett smarthussystem med en ekstra enhet; Comfort IP Access Point. Via en server i nettskyen forbinder enheten en smarttelefon med alle komponentene som er konfigurert i et konkret system. Dermed kan alle komponenter betjenes via en app.

Saken fortsetter under bildet:

Styringssystemet er enkelt å montere og enkelt å betjene. Via en app på smarttelefonen har du full kontroll, også med tilgang til alle bruksanvisninger.[/caption]

Smarthusenheten installeres enkelt og kjapt, og via appen kan varme-, belysnings- og sikkerhetskomponentene skreddersys etter behov; som temperaturer, alarmer, røykvarslere, bevegelsesdetektorer, lysregulering, energimåling osv. -  og du får også tilgang til en værstasjon.

Databeskyttelse er også vært en viktig del av systemløsningene, og det kreves ingen personlige data under konfigurasjonsprosedyren.

Tre ulike systemer
Systemet kommer i tre varianter: Comfort IP, Comfort Nett  og Comfort Direct, skreddersydd for ulike behov og bruksområder. Det sistnevnte er et kablet system beregnet spesielt for institusjoner og offentlige bygg som ønsker å unngå bruk av batterier.

-  Vår bransje har jo et rykte på seg til å være litt tradisjonelle når det gjelder nye produkter og systemer. Det handler ofte om det tradisjonelle og trygge. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne tenke litt ”utradisjonelt” og ta steget inn på nye segmenter i markedet som for eksempel smarthusløsninger.

Saken fortsetter under bildet:

Øivind Johnsen er stolt av systemet Høiax har utviklet. Han fremhever også designet på produktene som en viktig faktor. Blant annet displayet og utformingen av romtermostatene som han her viser frem.[/caption]

- Gjennom våre helhetlige løsninger, setter vi også en ny standard for komfort og energieffektivitet. Det er jeg helt overbevist om at markedet vil respondere positivt på, sier en optimistisk Øyvind Johnsen.

PS! Høiax ruller samtidig ut produktene i netthandelen, hvor forhandlerne kan logge seg inn og plukke varene de ønsker direkte i handlekurven. - En viktig plattform å være på, og nettbutikken vil fortløpende bli utviklet, kommenterer Johnsen.