Cork vil representere totalt 350 medlemsbedrifter som omsetter VVS-varer for 3,6 milliarder kroner. Dette utgjør anslagsvis 20 – 25 prosent av det norske totalmarkedet. Cork er derved en tungvekter på innkjøpssiden, og store penger gir stor makt. Det siste momentet var nedtonet da Frank Olsen og Knut Strand Jacobsen presenterte en allianse som skal stå for langsiktighet og forutsigbarhet. Det skal jo ikke mye fantasi til for å forutse at større innkjøpsmakt gir tilsvarende større press på leverandørene, både på kort og lang sikt. Men det vil neppe føre til et riktigere prisnivå ut til publikum. Prispress overfor leverandøren har aldri hatt til hensikt at vi skal slippe å betale 8 350 kroner for en dobbelt fuglekasse med speil.

Et hjem for oss
Et spørsmål som opptok mange av de fremmøtte var om direkteleverandører og grossistleverandører vil bli forskjellsbehandlet. Strand Jacobsen forsikret at begge har sin selvfølgelige plass i verdikjeden, og de fremhevet betydningen av langsiktige avtaler:
– Langsiktige avtaler gir alle bedre pusterom og tid til å fokusere på jobben som skal gjøres. Vi krever ryddighet og rene linjer, men til gjengjeld belønnes dere som leverandører med tryggheten og sikkerheten som ligger i den langsiktigheten vi tilbyr.
CoRk vil selv arbeide aktivt for at de faste leverandørene blir riktig eksponert, synergieffektene skal utnyttes der Comfort og Rørkjøp har felles interesser og alle parter skal nyte godt av den effektiviseringen som skjer gjennom bedre rutiner.

På spørsmål fra salen om hvordan integritet mellom kjedene ivaretas, svarte kjedelederne slik:
– Kun et avtalt forhandlingsutvalg ser innkjøpsbetingelser og sammenligner dem. Dette er ikke et konkurransemessig samarbeid, ute i markedet er vi konkurrenter som før.

Ovenstående er basert på en pressemelding fra Cork.