Christian Ræstad er en ruvende skikkelse i vann-Norge, og som også er godt kjent i våre nordiske naboland. Pristageren er tredje generasjons vannkonsulent.

Ræstad begynte sin yrkeskarriere med to års katastrofehjelp. Som overingeniør ledet han i årene 1975 – 1981 driften av vannverket i Drammen, der han blant annet var ansvarlig for idriftsettelsen av et nytt interkommunalt vannverk, Glitrevannverket, skriver rif.no.

Det er som selvstendig rådgiver i eget firma fra 1981 de fleste i Norge kjenner Christen Ræstad. Allerede fra starten av denne delen av karrieren, påvirket Ræstad retningen for norsk vannforvaltning som sekretær for arbeidet med Stortingsmelding 55 om Vannforsyningen. Ræstad har senere hatt en rekke viktige oppgaver for sentrale norske myndigheter, blant annet i forbindelse med utarbeidelsen av den første veilederen for utarbeidelse av hovedplaner for vannforsyning.

Ræstad sitt syn preges av helhetstenking. Han er opptatt av samspillet mellom samfunnsplanlegging, vannmiljø, vannteknikk, samfunnssikkerhet, jus, effektivitet og politiske prioriteringer og beslutningsprosesser. Ræstad er en flink formidler av vekten av vannfaglige spørsmål i den samfunns-messige debatten. Han får andre som jobber i samme sektor til å se sammenhenger og å føle stolthet for det man driver med.

Les hele artikkelen på rif.no