Chr. M. Vestrheim i Bergen opplever at markedet er noe tyngre enn tidligere, men firmaet har to store, tunge rehabiliteringsjobber for øyeblikket. Både Hotel Norge og Solheimslien Borettslag renoveres.

På Hotel Norge skal samtlige 420 rom rehabiliteres og Chr. M. Vestrheim har blant annet VVS-jobben. Totalt skal hotellet renoveres for 250 millioner kroner. Scandic Hotel overtok driftsansvaret for det velrennomerte Bergenshotellet for en tid tilbake og renoveringen startet for fullt i september i fjor.

320 boenheter
-Når det gjelder Solheimslien Borettslag, så dreier et seg om 320 boenheter som skal renoveres, så dette er også en stor jobb, opplyser daglig leder hos Chr. M. Vestrheim, Thomas Jørs til www.vvsforum.no

Solheimslien Borettslag består av fem lavblokker og tre høyblokker. Blokkene ble oppført på 1960-tallet og renovert på 1990-tallet. Brannsikkerheten utbedres blant annet nå.

Grei ordrebeholdning
Chr. M. Vestrheim hadde et tilfredsstillende år i fjor og var tilbake til det normale, etter det ekstremt gode året i 2015.
-Vår ordrebeholdning er helt grei, men vi kunne nok ha ønsket oss litt mer. Det var faktisk noe lediggang ved inngangen til året, forklarer Jørs.

Tungt marked

-Optimismen er altså ikke like fremtredende som for en tid tilbake?

-Vi er definitivt ikke så optimistiske som tidligere. Markedet er tungt for øyeblikket med et betydelig negativt prispress. Imidlertid er det signaler som tyder på at aktiviteten vil holde seg uten ytterligere nedgang.

-Hva med servicemarkedet?
-Dette markedet lever sitt eget liv og fungerer godt.

Kan faget
Thoms Jørs og hans ansatte er opptatt av energieffektivitet, såkalt sunt fokus. Chr. M. Vestrheim har akkurat ferdigstilt et Brem-prosjekt, samt at Flo-bygget på Håkonsvern får mye skryt for å nå sine mål.

-Vi jobber kontinuerlig med å forberede oss. Vi har innført LEAN-prinsipper og nytt KS-system. I tillegg er vi jo Norgesmester for lærlinger, så vi kan vårt fag, fastslår daglig leder Thomas Jørs.

Omsetningen i 2016 endte på 164 millioner kroner og Vestlandsfirmaet har 102 ansatte.