- Vi måles på alt. Hvor mye energi, vann og kjemikalier til renhold vi bruker. Kravet er at vi stadig skal bruke mindre, opplyser teknisk sjef ved Clarion Hotel Royal Christiania, Tom Rønningen til Aftenposten.

Choice har engasjert Det Norske Veritas for å miljøgodkjenne hotellene. Det vil i praksis si at hotellene skal få ISO 14001-sertfisering. Seks såkalte pilothoteller har allerede blitt godkjent. 10 millioner kroner er prislappen på hele prosjektet, men over tid vil Choice spare hele eller deler av beløpet på grunn av mindre energibruk.

Miljøbesparelsen på sin side er stor og kan knapt måles i penger,
Alle hotellene i kjeden skal også kartlegge sine egne CO2 utslippe. Den jobben gjøres av energiselskapet Echoz og Østfoldforskning. De to selskapene skal også avlegge miljøregnskap for kjeden.

Choicehotellene eies av kjendisen Petter Stordalen, som i flere år har slått et slag for miljøsaken. Blant annet innførte han røykfrie hoteller i 2007. Allerede i 2003 startet Stordalen et eget miljøprosjekt.

Rica Hotels rir også på miljøbølgen, men de sverger til Svanemerket. Rica har fått ti hoteller godkjent og håper på godkjenning av ytterligere 20 hoteller i løpet av året.