Charlotte Mjelde synes det var morsomt å konkurrere mot gutta under Armaturjonsson besøk i Bergen. Hun var raskest av samtlige, og klarte å montere JRG Sanipex MT systemet på tiden 153.5. Etter hva VVSforum kjenner til holder tiden til en tredjeplass blant de som har prøvd seg så langt. Hvis plasseringen står seg ut denne uken, er det store muligheter for at det blir en dame på laget til VM i Sveits i slutten av november.

- Hvis tiden min holder ut turnèn, ville det være kjempemorsomt om jeg fikk lov til å representere Norge og Armaturjonsson i VM, sier Charlotte Mjelde.

Mjelde som er 22 år, har jobbet i Chr.M.Vestrheim siden hun var lærling. Hun fikk fagbrevet for halvannet år siden.

Liker utfordringer
- Jeg liker utfordringer av alle slag og konkurransen til Armaturjonsson var skikkelig artig og morsom. At man slår gutta betyr jo bare at de må skjerpe seg litt, sier den unge rørleggeren spøkefullt.
- Jeg er en kreativ person og har alltid likt å jobbe med hendene, og kunne aldri tenkt meg en ren kontorjobb. Det var min far som motiverte meg til å bli rørlegger. Han mente yrket ville passe meg, selv om han jobber som elektriker.

Opparbeidet seg mye kunnskap
I dag jobber Charlotte mest med innregulering av kjøle- og varmeanlegg i Vestrheim. Kunnskapen om fagområdet har hun tilegnet seg gjennom dyktige kollegaer, og interessen for faget. Det går mye på merking av rør og ventiler. Hun forteller at det gjøres en del feil i forhold til innregulering, og mye av tiden går med på å justere og rette opp feil.
- Det er mye feil i mange anlegg. Vi oppdager ofte at ventiler er satt feil vei, tur/retur er byttet om, og dette sammen med andre småting bidrar til at anleggene ikke fungerer optimalt, og dermed ikke får ønsket effekt verken sommer eller vinter. Det er viktig at man gjør en god jobb for kunden, og ikke minst for yrkesstoltheten, sier den unge rørleggeren fra Bergen.

Ønsker å videreutdanne seg
Charlotte Mjelde er tydeligvis en jente full av pågangsmot, og ivrer etter å lære seg mer om VVS-faget. Hun sier til VVSforum at hun godt kunne tenke seg å ta en ingeniørutdannelse, men å slutte å jobbe vil hun ikke.
- I dag er mulighetene mange og skal man utdanne seg videre er nettstudier ikke noe dumt alternativ, sier Bergens raskeste rørlegger.