Det kommer flere og flere VVS-produkter på markedet som ikke er spesielt godkjent for nordiske forhold. Dette gjelder for eksempel en del av de såkalte isbitkjøleskapene. Disse er CE-godkjent, men ikke vurdert i forhold til nordisk vanntrykk.Problemstillingen som dukker opp i denne forbindelse er fordeling av ansvar dersom CE-godkjente produkter skaper store vannskader på grunn av forhold som ikke en gang er vurdert.

Under seminaret ” Kvalitetssikre VVS-produkter ” på Nordbygg i mars kom det opp mange problemstillinger i forbindelse med CE-merkingen av nye produkter som kommer inn på det nordiske markedet og som i utgangspunktet har andre kvalitetskrav fra de landene produktene blir produsert. Lars Hoving fra Uponor i Sverige sa under seminaret og som står gjengitt i tidsskriftet vvs-forum i Sverige. – Vi har i Norden en tradisjon for å bruke produkter med høy kvalitet, men det er ikke slik overalt. Med den økende globaliseringen finnes det en betydelig risiko for at produkter med en mye dårligere kvalitet kommer inn på det nordiske markedet. 

Ole Larmerud fra NRL i Norge påpekte også at kvalitetskravene til dagens CE-merking ikke er gode nok, og at det til syvende og sist er installasjons bedriftene som kan komme i erstatningsansvar selv om det er produktene som ikke holder mål. – Myndighetene stiller bare funksjonskrav i dag og enkelte importerte produkter er produsert med helt andre teknikker og tradisjoner enn det vi er vant med, og det kan by på problemer.

Innen plastrørbransjen har man kommet et stykke på vei for å ta tak i denne aktuelle problemstillingen. Her har man tatt frem en egen løsning for og sikrestille kvaliteten i fremtiden. Ordningen heter Nordic Poly Mark og er en felles nordisk sertifisering som i dag omfatter plastrør for vann, varme og avløp. Sertifiseringen er basert på tidligere nordiske regler og som har vært mer eller mindre like siden vi har stort sett har de samme byggetradisjonene og kvalitetsnivåer.